Hej Lasse.
Er forvirret omkring pasta og dens påvirkning af kroppens insulinfølsomhed.
Pasta ligger på 40-5 i Insulin Indexet, og burde derfor være en god ting at spise… Men mange fraråder for meget pasta, da det indeholder mange kulhydrater.
Så er pasta en dårlig idé, når man vil forsøge at kontrollere sin insulinfølsomhed?
På forhånd tak.
2 kommentarer til “Pasta og insulinfølsomhed?”
Lasse Kjær
Hej Nicolai.
Tak for dit spørgsmål.
Det er et godt spørgsmål du stiller. Hvis vi kigger på insulin indekset, ser det jo ikke så slemt ud. Pasta anbefales ikke til folk som skal tabe sig, fordi det indeholder rigtig meget kulhydrat (stive kulhydrater).
Fandt lidt ekspertviden om det [dødt link]:
“Forklaringen på det er dels en kost med meget ”hurtigtløbende” sukker – maskeret i sunde sager som grovbrød, kartofler, pasta, ris og ikke mindst frugt.
»For meget kulhydrat i kosten sløver kroppens insulinfølsomhed, så der skal mere og mere til, for at cellerne kan optage sukkeret og omdanne det til energi.”
Lasse
Nicolai
Tak for det hurtige svar…
Iøvrigt en super fed side du har fået strikket sammen!