Roning på romaskine – mere effektivt bliver det ikke
Roning er en super god motionsform. Roning er selvfølgelig rigtig godt rent kredsløbsmæssigt, men derudover styrker det også dine muskler på en måde, som du ikke kan opnå ved særlig mange andre motionsformer (på nær måske løb). Derudover involvere roning hele kroppen, hvilket betyder at din krop også lærer at arbejde bedre sammen.
Der er ingen tvivl om at roning er bedst i havet, men da der ikke altid er de bedste forudsætninger for det her i Danmark, er det blevet rigtig populært at bruge romaskiner i stedet for. Med en romaskine kan du, i tempererede og tørre lokaler, og ro din form i fysisk god form. Sådan helt konkret er en romaskine et sæde som kører frem og tilbage på en metalskinne. I enden sidder der så et ”hjul” med et kabel, og det er det kabel du skal trække tilbage, som var det en åre i vandet. Se videoen herunder, hvis du ønsker at vide mere om forskellige typer romaskiner:
[youtube width=”885″ height=”496″]http://www.youtube.com/watch?v=PEV5FQE5Svs[/youtube]
Herunder har vi lavet en tabel, som kan give dig et overblik over nogle rigtig gode romaskiner, som du kan få til overraskende gode priser:
- Forhandler Abilica.dk
- Pris 3995 kr.
- Romaskine med 5 styrkeniveuaer
- FRI FRAGT!
Dankort, Div. Kreditkort, Visa Electron - VIS PRODUKT
Abilica WinRower
- Forhandler Abilica.dk
- Pris 4995 kr.
- Kraftig romaskine. Kan foldes sammen
- Januar tilbud - spar 1500 kr.!
Normalpris 6495 kr. - FRI FRAGT!
Dankort, Div. Kreditkort, Visa Electron - VIS PRODUKT
Abilica Stream RO V
- Forhandler Wupti.dk
- Pris 5495 kr.
- Moderne romaskine
- Gratis fragt!
Dankort, Div. Kreditkort, Visa Electron - VIS PRODUKT
Reebok ZR Romaskine
Concept 2 – Romaskinen over dem alle
Når vi snakker romaskiner, så er der ingen tvivl om at typen Concept 2 er den bedste og mest anerkendte type . Concept 2 romaskinerne er kendt for deres høje kvalitet, og enormt gode feedback på din træning, som du får fra den lille skærm som sidder foran dig når du træner. På skærmen kan du se hvor langt du har roet, med hvilken fart du ror, om du falder eller stige i kadencer, hvor lang tid det vil tage dig at ro f.eks. 500 meter og meget meget mere. Hvis du ikke er helt sikker på hvorvidt indendørsroning er noget for dig, så vil jeg anbefale dig at gå ned i det lokale fitness center og prøve en af deres romaskiner. Langt de fleste centre har Concept 2 maskiner og på den måde kan du mærke om det er en træningsform du kan lide og om det er pengene værd for dig, at investere i en til hjemmet.
- Forhandler Abilica.dk
- Pris 9995 kr.
- Den professionelle romaskine
- PÅ TILBUD - SPAR 3755 kr.
Normalpris 13.750 kr.
- FRI FRAGT!
Dankort, Div. Kreditkort, Visa Electron - VIS PRODUKT
Concept II - Model D/PM3
Træningsprogram til din romaskine
Herunder finder du en række gode og effektive træningsprogrammer, som du kan bruge på en romaskine.
Jeg vil anbefale dig at ro minimum 3 gange ugentligt. Det gode ved roning er at det er rigtig hårdt og derfor behøves det ikke tage særlig lang tid at gennemføre et tilfredsstillende træningspas.
Når jeg skriver f.eks. 4 minutters roning i roligt tempo, så mener jeg at du skal ro i et tempo som gør det muligt for dig at ro i fire minutter uden at blive alt for forpustet/udmattet. Alt roning skal være hårdt og gerne udfordrende for din krop, så derfor skal du selv vurdere hvad ”roligt” tempo er for lige præcis dig.
For nybegynderen:
4 minutters roligt tempo – 5 minutters middel tempo – 3 minutters roligt tempo.
Sammenlagt tidsforbrug: 12 minutter.
For den lidt mere øvede:
3 minutters roligt tempo – 10 minutters middel tempo – 3 minutters roligt tempo.
Efterfulgt af: 500 meter på under 3 minutter.
For den øvede:
2 minutters roligt tempo – 15 minutters middel/højt tempo – 2 minutters roligt tempo.
Efterfulgt af: 1000 meter på under 6 minutter eller 500 meter på under 2 minutter.
Milepæle for din træning på romaskine
Personligt kan jeg gode lide at prøve og slå mine rekorder når jeg ror. Særligt 500 og 1000 meter er sjovt og super hårdt.
Smid en kommentar herunder hvor du skriver hvor hurtigt du kan ro 500 og 1000 meter nu, og skriv også hvor hurtigt du gerne vil kunne ro det om 1 måned eller 3 måneder. På den måde bliver du lidt forpligtet over dig selv. Derudover kunne det jo også være spændende at se hvem der er hurtigst her på siden.
6 kommentarer til “ROMASKINE – Guide til at vælge den bedste romaskine!”
McKenzie
Jeg er pige og 18 år.
Min rekord på 1000m er 4:07.
Selv syntes jeg, at det er ret godt gået.
Men jeg ved ikke, hvad jeg kan sammenligne det med?
Er det godt eller middel?
Mvh
Jimmy Elgaard
Hej
Jeg ror 6769m på 30 min 5 gange om ugen på level 7 er det for meget , jeg søger et program der hårdt det der med og ro 1000m 3 gange med pauser er ikke mig håber du har et råd
mvh,jimmy
Camilla
Hej. Jeg ror hver dag. Jeg ror på max dvs. 15 . 2500 meter på 6.30 minutter.det er så fedt.
Hilsen camilla
Kristian
Ror 7300 m på 30.00 min 2-3 gange om ugen
Jesper
Hejsa.
Mit program hedder at jeg minimum fem gange om ugen ror 8 kilometer på et sted mellem 32 – 35 minutter på en koncept 2 maskine med maksimal belastning, efterfulgt af 3 – 5 kilometer på løbebånd, for lige at slutte af med lidt cardio.
Jakob Arendt Laursen
Jeg vil gerne købe en romaskine med vandmodstand, og der findes bare bunker derude. Det virker som om, at mange modeller ikke findes i Danmark. Hvordan ville du have det med at købe en maskine fra udlandet, som du så ikke kan afprøve, men som får gode anmeldelser?