De 3 grunde til du aldrig vil få store muskler

Som jeg ser det, så træner de fleste folk i fitness centeret helt forkert. Så forkert, at de aldrig nogensinde vil få de store muskler som de går og drømmer om.

Der er 3 grunde til jeg mener, at de fleste aldrig nogensinde vil få de store muskler de går og drømmer om. 3 grunde, som jeg her vil gennemgå en efter en.

Første grund

Den første grund er, at de fleste folk i fitnesscenteret ikke presser sig selv nok. Det kan godt være at de løfter jern eller hiver i en maskine, men det hjælper ikke noget, hvis der ikke er vægt nok på og musklerne ikke bliver presset ordentligt.

Der skal så meget vægt på, at det er komplet umuligt at lave ret mange repetitioner i træk. Alt efter hvem du spørger, så bør man ikke kunne tage mere end 15 repetitioner. Selv holder jeg på, at hvis det på nogen måde er muligt at lave mere end 7 repetitioner, så er der næsten helt sikkert ikke nok vægt på!

Hvis musklerne skal vokse hurtigt og effektivt, så skal de presses helt ud til kanten. Man skal derud, hvor kroppen gør rigtig ondt, når man laver de sidste par repetitioner.

Når musklerne presses helt ud til kanten, så sender man dem nemlig et signal om at de skal stramme sig an og vokse, så de kan klare presset. Presser man tilgengæld ikke musklerne til kanten, så sender man dem ikke dette signal og så sker der ikke en skid ifht. at få musklerne til at vokse sig store.

Anden grund

Den anden grund er, at mange ikke giver deres muskler den nødvendige tid til at restituere efter træningen. Presser man sine muskler ordentligt, så duer det ikke, at man kommer ned i fitnesscenteret hver og hver anden dag. Gør man det, så kan være helt sikker på, at musklerne aldrig får tid til at restituere ordentligt.

Alt afhængig af hvordan man træner og hvor store muskler man har, så skal man gå udfra, at der skal en del flere dages restitution til end man lige umiddelbart regner med.

Da jeg kørte mit muskeleksperiment (hvor jeg på 6 uger tog 5 kg muskler på) kom jeg fx. helt op og skulle restituere 4 dage mellem hver træning. Og andre, der har kørt tilsvarende eksperimenter, har været helt oppe på 12 dages restitution mellem hver træning!

Jeg synes også det er fristende at komme i fitnesscenteret mere end 1-2 gange om ugen, men det duer ikke, hvis målet er at dine muskler skal vokse så hurtigt og effektivt som muligt.

Tredie grund

Den tredie grund er, at mange glemmer at spise nok, når de træner. Jeg mener ikke, at det nok kun at spise ekstra på træningsdagene. I stedet, så gælder det efter min overbevisning om at spise ufatteligt meget mad hver eneste dag – uanset om det er en træningsdag eller ej.

Kun på den måde kan musklerne få alt den energi som de behøver til at vokse så hurtigt og effektiv som muligt.

Det er ikke helt skævt at regne med 4000+ kalorier hver og hver eneste dag. 4000+ kalorier er så meget mad, at du næsten helt sikkert vil blive rigtig træt af at spise. Under mit muskeleksperiment spiste jeg så meget mad og så var det bestemt ikke sulten der plagede mig. Snarere tværtimod.

En stor del af de 4000+ kalorier skal være hurtige kulhydrater (fx. pasta eller ris), hvilket gør, at noget af maden sætter sig på sidebenene i stedet for at ende i musklerne.

Det kan man godt blive lidt skræmt af, men heldigvis er det ikke svært at smide det overflødige fedt bagefter. Hvis man stryger de hurtige kulhydrater fra menuen, så skal fedtet nok rasle af igen i en fart – og det uden man behøver lide afsavn og sulte sig selv (efter mit muskeleksperiment, så tog det blot nogle få uger og så var min fedtprocent tilbage på 10%).

****

Mads Phikamphon har bloggen Genvejen.dk, hvor han fortæller om hvordan han hacker sig vej gennem livet. Han har bl.a. hacket sig til at tage næsten et kg muskler på ugen og til at tabe 7,2 kg på kun 15 dage, da han var på slankekur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.8/5 (30 votes cast)
De 3 grunde til du aldrig vil få store muskler, 2.8 out of 5 based on 30 ratings