Man forbrænder mere fedt, hvis man træner på tom mave. Det er et rygte, som man ofte hører i fitnesscentret. Men er det nu rigtigt? Omvendt hører man også folk sige, at man skal passe på – ellers går man sukkerkold! Jeg har fundet noget spritnyt forskning, som giver nogle svar, der muligvis vil overraske dig. Du kan høre svaret i videoen og læse meget mere herunder.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=c669BLzs4Dc[/youtube]
Kroppen i energiunderskud
Det siger sig selv at hvis man undgår at spise noget, så vil kroppen begynde at benytte kroppens egne energidepoter i stedet for at udnytte energien i den mad, der normalt vil være til stede i maven og tarmene efter et måltid. Ligesom hvis man ikke indtager tilstrækkelig med energi, så må kroppen også gøre brug af kroppens depoter af energi som glykogen, fedt og endda muskler, for at holde sig i gang.
Normalt under et vægttab, så vil kroppen hente energi fra alle 3 depoter. Hvorledes energiforbruget fra henholdsvis glykogen, fedt og muskelmasse fordelinger sig, afhænger af flere ting. Det afhænger bl.a. af hvor store depoterne er. For eksempel vil en svært overvægtig person have lettere ved at bruge energi fra fedtdepoterne end en normalvægtig, og vil derfor tabe mere fedt. Ligeledes vil der også blive taget mere energi fra fedt og mindre fra muskelmassen, hvis et vægttab involverer en form for motion. Særligt hvis man styrketræner, vil det være muligt at bibeholder størstedelen af ens muskelmasse. Omvendt kan op til 20 % af et vægttab komme fra tab af muskelmasse, hvis vægttab udelukkende sker ved at spise mindre. Dette vil på sigt gøre det sværere at tabe sig, da muskler bruger energi og har man mindre muskelmasse, så vil man bruge mindre energi. Det er ofte derfor at slankekure uden motion på længere sigt mislykkes.
Men hvad sker der så under træning?
Her viser ny forskning at hvis man træner på tom mave ved en let intensitet, så forbrænder man faktisk mere fedt end hvis man havde spist noget inden for de seneste 4 timer.[1] I undersøgelsen skulle forsøgspersonerne træne i 60 minutter ved 50% af deres VO2max – altså ved 50% af deres maksimale iltoptagelse. Træningen foregik på tom mave og efter de havde spist. Under begge træningspas blev forsøgspersonernes energiforbrug blev målt. Energiforbruget var det samme uanset om de havde spist forinden eller ej, men det viste sig at de forbrændte mere fedt og brugte mindre af deres glykogen lagre, når det foregik i en tilstand af faste.
Høj intensitet vs. Lav intensitet
Resultatet af forskningen er godt nyt, hvis man godt kan lide at træne ved lav intensitet, som for eksempel at cykle en times tid eller løbe en lang, men rolig tur. Hvis man gør dette under en tilstand af faste, hvilket vil sige at man ingen energi har indtaget i minimum 4 timer forinden, så vil man faktisk forbrænde mere fedt end vist man havde spist noget. Men dette kan ikke overføres til høj intensitetstræning, da det højst sandsynligt ikke vil være muligt at fuldføre træningen. Træning med en høj intensitet gør i højere grad brug af den hurtige energi lagre i kroppen, nemlig kroppens glykogendepoter. Disse lagre vil kroppen hurtigt forsøge at fylde igen. Er det ikke muligt pga. manglende føde indtaget inden træning, så vil kroppen få meget svært ved at udføre den intensive træning. Men vil kunne opleve det, som populært kaldes ”at gå sukkerkold”.
Hvad er så bedst – høj intensitetstræning eller lav intensitetstræning under faste? Svaret på dette afhænger af hvad der passer dig bedst. Jeg vil stadig mene at udbyttet af træning ved høj intensivitet, som for eksempel Høj Intensiv Interval Træning (HIIT) er langt større. Man forbedrer sin kondition, som fører til øget fedtforbrænding, og man har en forhøjet efterforbrænding i flere timer efter man er færdig med at træne. Dette sker ikke ved træning med en lav intensitet, hvor pulsen ikke kommer højt nok op.
Men hvis du ikke kan få kæmpet dig igennem et træningspas med høj intensitet og du ikke ville få trænet, hvis menuen kun lyder på HIIT eller lignende, så vil lav intensitetstræning (under faste) være løsningen bedst egnet til dig.
Hvad med styrketræning?
Man kan diskutere hvorvidt styrketræning er moderat eller høj intensiv træning. Men det kan faktisk være begge dele. Crossfit er et godt eksempel på hvordan man kan bruge styrkeøvelser og sammensætte øvelserne i forhold til gentagelser og tid, så det bliver høj intensivtræning. Men for manges vedkommende sker styrketræning nok nærmere ved en moderat træningsintensitet. Jeg vil dog mene at hvis man træner korrekt og særligt hvis man ønsker at opbygge muskelmasse, så bør man komme op omkring ”det røde felt” nogle gange under træningen.
Men kan man så godt styrketræne under faste? Ja, det kan man sagtens! Jeg vil dog ikke anbefale det, hvis målet er at opbygge muskelmasse. Men ønsker man for eksempel at tabe sig, men samtidig gerne vil bevare mest muligt muskelmasse, så kan styrketræning på tom mave være en brugbar løsning. Ny forskning har nemlig fundet frem til at selvom om man indtager protein eller essentielle aminosyrer (også kaldet BCAA – Branched-Chain Amino Acids) under faste, så bryder man ikke fasten.[2] Hvis man vælger at styrketræne under faste kan det derfor være en god ide at indtage lidt protein eller nogle aminosyrer inden træningen for at begrænse den katabolske (muskel- og bindevævsnedbrydende) effekt det kan have at træne under faste.
HUSK dog at spis godt og rigeligt lige efter træningen!
Du kan læse mere om aminosyrer, herunder BCAA her.
Hvad synes du?
Du er velkommen til at skrive en kommentar, hvis du har prøvet at træne på tom mave – hvad er dine erfaringer? Hvad synes du om faste – vil du gerne vide mere faste, forskellige faste protokoller og hvordan man bruger det i forbindelse med sin træning?
33 kommentarer til “Træning på tom mave – fedtforbrænding og faste”
Søren Ørsted
Selvom træning på tom mave jo ikke ligefrem er fristende, så er det da noget man bør eksperimentere med, og her kan din video og artikel være en god rettesnor. keep it up :)
Kristian Bradsted
Mange tak, Søren.
Ja, det er ikke alle, der kan forestille sig at træning på tom mave. Men det er faktisk ikke så slemt, når kroppen har vænnet sig til det. Under faste kan kroppen til tider faktisk have overraskende meget energi.
Men min erfaring er også at det ikke er noget som tiltaler alle. :-)
Michael H. Olsen
Faste og træning er et super spændende emne, så mere information og artikler herom er klart ønsket. Jeg overveje at forsøge et forløb med 16 timers daglig faste og kun spise i tidsrummet 10-18. Træning med mellem intensitet tidligt v. 6 tiden morgen (løb, cykel eller roning) og høj intesitet styrketræning eftermiddag v. 15-16 tiden. Styrketræning 3-4 gange ugentligt, ligeså med “morgen cardio”. Nok lidt inspireret efter leangains “protokollen”, uden at jeg har studeret den så meget.
Kristian Bradsted
Michael:
Jeg har kørt 16/8 protokollen et par gange og det er også den, som jeg ville anbefale for de fleste.
Det lyder som en god gang træning du skal til at i gang med. Husk at spis rigeligt i de 8 timer, hvor du ikke faster. Det er ofte her folk gå galt i byen med faste protokoller – de får ikke nok næringsstoffer og energi ned i spise-perioden.
Held og lykke med det :-)
Bulkeren
Jeg bulker og faster samtidigt!!! 8500 KCAL og selvfølgelig masser af COLA i min 23 timers spise periode, her efter faster jeg i en time
Kristian Bradsted
Bulkeren:
Det giver ikke meget plads til søvn. :-)
Hannah
Tak for tips og inspiration Kristian. Jeg har selv eksperimenteret lidt med at træne på tom mave, men min kæreste frarådede mig det kraftigt, så det er rart at høre mere om det. Tror bestemt jeg vil prøve det igen.
@Bulkeren lyder som en helt fantastisk diæt ;)
jonas
Jeg har selv prøvet mig lidt frem og hvis jeg f.eks. Cykler eller løber tidligt om morgen bliver det faktisk en bedere træning end hvis jeg har spist. Men, det skal ikke være hård langvarig interval træning, så bliver jeg smaderet resten af dagen hehe. Det har i høj grad givet mig mere mod på at presse min krop fordi, jeg ved den kan meget, selv på tom mave :-)
Kim Rathleff
Jeg har kørt 16/8 fasten siden starten af januar og gør det stadigvæk. Det er en utrolig nemt måde at smide kilo på da man ikke føler man er på kur. De 3 måltider jeg spiser er forholdsvis store (5-600 kalorier) og giver en god mæthedsfornemmelse.
Med hensyn til træning så har jeg styrke trænet mange gange om formiddagen hvor jeg ikke har spist i 16 timer og haft fin energi. Jeg har også kørt spinningtimer med høj intensitet om formiddagen på tom mave uden at gå sukkerkold.
Jeg kan klart anbefale at køre intermittent fasting princippet og kan sagtens se mig selv fortsætte med at spise på den måde al tid. Fokus bliver ført væk fra at æde hele tiden og tænke på hvad det næste er man skal proppe i munden. Man får også langt færre kulhydrat cravings og lyst til søde sager.
Jens-Jakob
Rigtig spændende artikel! Og fedt med noget ny forskning.
Der er dog lige en mindre detalje, der undrer mig. I artiklen bliver der skrevet, at svært overvægtige personer forbrænder fedt nemmere. Men er det virkelig rigtigt?
For jeg vil da mene, kroppen vælger at forbrænde, hvad der er mest fornuftigt – altså ved høj intensitet primært kulhydrat og ved lav intensitet primært fedt (det er selvfølgelig altid en balancegang). Dertil kommer, at en trænet persons krops nemmere forbrænder fedt end en utrænet – bl.a. fordi forholdene i den enkelte muskelfiber ændrer sig: flere mitokondrier, større enzymkoncentration og bedre kapillarisering.
Kristian Bradsted
Hej Jens-Jakob
Jeg kan faktisk godt se at det er formuleret lidt forsimplet i indlægget, og derfor kan misforstås.
Det er nemlig rigtigt at en person, som er i god form og særligt har en høj aerobe kapacitet vil være bedre til at forbrænde fedt end fx en utrænet person.
Det, som jeg dog mener er, at kroppens energidepoter, som muskler, glykogen og fedt jo kan ændres alt efter hvordan man bruger (eller misbruger) kroppen. Og dette kan bl.a. også spille en rolle i forhold hvad kroppen vil forbrænde.
Eksempelvis:
En person med meget muskelmasse skal blive ved med at styrketræne og ikke sulte for meget ellers vil kroppen begynde at bruge den store muskelmasse, som energi.
En utrænet overvægtigt person på 110 kg med en 45kg fedtmasse på kroppen vil have nemmere ved at tabe 5kg fedtmasse end en utrænet person på 70kg med en 10kg fedtmasse på kroppen.
Et lignende eksempel kunne opstilles for en meget anaerobt trænet person, som har opbygget store glykogendepoter.
Det var egentlig blot dette, som jeg i indlægget forsøger at henvise til. :-)
Jens-Jakob
Hej Kristian.
Okay, spændende. Tak for et hurtigt svar – og en spændende blog :)
God weekend!
Kristian Bradsted
Du skal være så velkommen, Jens-Jakob.
Det er altid rart at vide at sidens indhold kan bruges. :-)
Sine
Hvad hvis man godt kan holde til at træne fastende på høj intensitet? Vil du fraråde det, eller kan man godt gøre det? :-)
Kristian Bradsted
Hej Sine
Jeg har svært ved at tror at du i en sand fastende tilstand kan træne ved høj intensitet, i hvert fald ikke uden at træningskvaliteten falder. Jeg har hørt og læst flere, som siger og skriver, at de sagtens kan gøre det. Men i praksis har jeg endnu ikke oplevet en person træne ved virkelig høj intensitet under faste. Det går altid hurtigt ned af bakke og træningsintensiteten falder. Derudover er risikoen for at gå “sukkerkold” stor.
Men hvis du godt mener at du kan træne ved høj intensitet, selvom du er i en fastende tilstand, så slå dig løs. Men du kan prøve at spørge dig selv om træningen ikke ville være bedre (og du dermed ville få en bedre træningseffekt), hvis du ikke havde fastet?
Marc
Hej Kristian. Først og fremmest tak for et spændende indlæg. :)
Når du skriver indtager noget protein, kan du så komme med et eksempel på hvad det kunne være?
Jeg er overvægtig og bruger cirkeltræning som træning til, at få smidt noget af det, jeg bruger 16/8 protokollen samtidig og spiser mellem 12-20. Jeg føler mig tit så sulten når jeg er færdig på arbejdet at jeg skal have noget, at spise. Efterfølgende føler jeg så, at træningen bliver påvirket af det negativt hvis jeg træner om eftermiddagen. Det kan sagtens være, at det bare er mig der gør noget skævt i det så jeg selv er uden om det selvfølgelig.
Jeg kan godt lide, at træne om morgenen da jeg føler det giver et boost for resten af dagen, men når jeg træner omkring kl 6:45 om morgenen og først spiser kl 12 på grund af arbejdstider og så videre, så synes jeg til gengæld at jeg er ved at dø af sult de timer lige op til kl 12 når jeg intet får. Derfor synes jeg det virker spændende, at fastesignalerne i kroppen ikke bliver forstyrret hvis man får lidt protein i forbindelse med træningen.
Kristian Bradsted
Hej Marc
Jeg er glad for at høre at indlægget kan bruges.
Det er aminosyrer (som proteiner består af), der kan benyttes inden træning under faste. Det vil rent praktisk betyde at du skal indtage aminosyrer i form af kosttilskud. Det kan du læse mere om her:
https://fitness-blog.dk/guide/aminosyrer/
I forhold til træning, så handler det selvfølgelig om at træne på tidspunkter, hvor det passer dig praktisk bedst. Dog synes jeg at der går forholdsvis lang tid fra du har trænet til du spiser dit første måltid, hvis du træner om morgenen kl. 6.45 og så først spiser omkring kl. 12. Du kunne måske prøve at rykke din spise-periode 2 timer, så den er fra kl 10 – 18, og se om det fungerer bedre for dig.
Susanne
Hej Kristian,
Jeg følger 5:2 kuren – nogle gange kun 6:1, men jeg fastede forleden dag (torsdag) og var samtidig til cirkeltræning i en time. EÍngen problemer med energi under træningen, men da jeg bagefter skulle hjem på cykel var der ikke mere energi.
Jeg trænede så også i går (tirsdag og ikke fastende) og havde samme problem med energien på vej hjem på cyklen!
Har du nogen idé om der er en sammenhæng mellem de to dage?
Jeg har meldt mig til cirkeltræning igen på torsdag.
Kristian Bradsted
Hej Susanne
At du ingen energi har, når du cykler hjem efter træning, kan være helt normalt. Og særlig forståeligt, hvis du ikke har spist på dagen. Når du træner ved højere intensitet, som jeg må gå udfra at cirkeltræningen er, så bruger du nogle af kroppens energi depoter, særligt dens glykogen depoter. Glykogen depoterne skal fyldes op igen, og det sker med mad, særligt kulhydrater.
Hvis du vil undgå at vælte på cyklen af udmattelse på vej hjem fra træning, så kunne du med fordel indtage en snack, som indholder protein og nogle hurtigt optagelig kulhydrater umiddelbart efter træningen. Så har du heller ingen undskyldning for ikke at give den 100% gas under træningen. ;-)
Sarah Steensen
Ville det være optimalt eller udemærket for kroppen, hvis man spiser en portion skyr med proteinpulver og frugt 1 time inden tidlig morgentræning og at man så bagefter spiser f.eks. en proteinbar og en banan, hvis man så har frokst ca. 3,5 time senere? Eller anbefaler du så et morgenmåltid mere? :-)
Jesper
Jeg er på 16/8 kuren. Træner tung styrketræning om morgenen fra 9-10 og spiser fra 10-18. Jeg tager 10 g BCAA lige inden træning. Mit spørgsmål er, om jeg bryder min faste, hvis jeg også spiser BCAA inden sengetid kl. 22.00, og hvis ikke, hvor mange gram skal jeg så spise. Jeg vejer 105 kg og har en fedtprocent på 20.
Kristian Bradsted
Hej Jesper
De sidste undersøgelser, som jeg har kigget på, viste at ren BCAA ikke bryder fasten. Så hvis det er et rent BCAA produkt, som du benytter, så må du gerne indtage det inden sengetid.
5 – 10 gram BCAA burde være fint.
Kristian Bradsted
Hej Sarah
Det kommer lidt an på hvad dit mål er og hvilken type træning, der er tale om.
Skyr med proteinpulver og frugt lyder som en godt måltid inden en træning.
En proteinbar og en banan efter træning er OK, men det bedste ville være hvis du fik et ordentlig måltid efterfølgende og ikke skulle vente 3,5 timer. Men proteinbaren og bananen er bestemt bedre end ingenting.
Per Hansen
Tak for en god artikel.
Jeg har to spørgsmål.
Leverens glykogendepoter er ikke fyldte i følge noget kursusmateriale fra DIF – er det ikke en ide med lidt kulhydrat først?.
Mange siger, at kroppen er i begyndende katabol tilstand, når man vågner. Vil det ikke være en ide med en smule A38, f.eks.?
Venlig hilsen
Per
Kristian Bradsted
Hej Per,
For begge dine spørgsmål gælder det, at hvis man spiser, så bryder man fasten. Derved vil træningen jo ikke foregå under en tilstand af faste.
Hvorvidt det er en god ide, at træne under en tilstand af faste, er stadig lidt uklart. Undersøgelsen, som jeg beskriver i det ovenstående viser en god fedtforbrændende effekt ved lav intensitetstræning. Andre har ikke vist helt de samme fordele.
Som jeg også påpeger i indlægget, så synes jeg at det er vigtigt først at fremmest tænke over hvad målet er med træning og om faste hjælper dig frem mod det mål. At træne under faste kan også gøre at kvaliteten af træningen daler, særligt hvis der er tale om træning ved højere intensiteter. Her ville det være bedre at få spist inden træning og derved have energidepoterne fyldt op.
Kevin Silva
Har prøvet både styrke, lav og høj intensitet træning under faste.
Min personlig mening er at styrketræning under faste er nok det mest ubehagelig jeg har prøvet inden for træning!
Følte hverken det var fedt eller jeg fik noget ud af det følte jeg bare ”zombiede” rundt i centeret og bare ville blive hurtig færdig!
Lav intensitet træning syntes jeg var fedt nok men dog udendørs da jeg personlig syntes at bare blive ved og ved med at cykle, løbe etc. i et center var kedeligt! men udendørs syntes jeg det faktisk var meget fedt, til sidst følte jeg bare mine ben blev makant tunge og kunne ikke løbe mere til sidst da jeg ikke havde noget som helst energi tilbage, men hvis man kan finde en god balance er det en ret fed måde at starte dagen på.
Høj intensitet er meget mere mig især i et center fordi du presser dig selv et kort tid også er du done!
har gjort det i sammenlagt i 7 måneder inden morgenmad og syntes det er fedt! Man skal dog huske inden man begynder på det man kan godt føle sig lidt svimmel efter, hvis man begynder at føle sig svimmel under vil jeg mene man skal stoppe der for ikke at risikere du måske besvimer.
Lige pt kører jeg 7 minuters powerwalk som opvarmning og 9 minuters interval løbe træning hvor jeg sprinter i et halvt minut fuld power og powerwalker 1 minut og derefter træner noget mave det fungere fint og ret hårdt! har også fået fantastiske resultater med at forbrande masser af fedt men interval på tom mave! Så vil sige det virker fantastisk godt og hurtigt! men man skal huske at lytte til sin krop så du ikke bliver skadet eller for det alt for skidt til det er sjovt!
Jane Bartholdy
hej
Jeg har i en lang periode været på 5:2 faste med nedsat kalorieforbrug på de to dage.
Tidligere kunne jeg gå “sukker-kold” og fik en sukkerholdig drik i trænings centeret med det resultat at forbrændte kalorier hermed var udlignet. ØV!
Nu har jeg mange gange trænet på fastedagene, jeg spiser først ved ca. kl. 16-17 tiden, det har vist sig at være bedst for mig.
Jeg kan således anbefale træning i faste tilstand.
Da jeg får medicin for min hjertesygdom kan jeg ikke få pulsen op, men træner stille og roligt i lang tid.
Venligst Jane
Lars
Kan det virkelig betale sig at træne på denne måde? Jeg må sige, jeg er skeptisk
Karen
Kan jeg træne om aften efter jeg har spist aftensmad samt efter jeg har taget min faste medicin fra lægen.
Simon
Hej !!
Jeg bor i spanien og cykler en del
Jeg har fastet på det der 8/16 og det super !!!
Jeg har ikke rigtig kunne kører uder fasten synes jeg det var lige som om bene var for tunge !!
Gjorde det så den anden dag 2 timer og ca 1000 højte meter og det var fint !!
Men efterfølgende har jeg haft krape i bene og der er ikke rigtig noget og gi af synes jeg !!
Er det godt eller skidt eller hvordan ser du på det ???
Venlig hilsen simon
Remy
Hei.
Jeg ofte på tom mage(en kopp kaffe uten melk/sukker) da det ofte passer mig bedst og jeg har rutine for det. Styrketreningen går fint.
Den lange løbeturen går og fint og intervallene(3-4 min løp og 2-3 min pause og Gj snitt puls på ca 85% inkl. Pausene i totalt ca 60min)
Jeg har merket at mine lange løpeturer på ca 90-120min i et ganske rolig tempo forbliver tunge at gennemføre. Jeg har tenkt at forandre det og få i mig noget energi før/under de lange turene for kroppen blir ‘geleaktig’ mod slutten. Det giver og mening at min kropp kan klare en vis lengde før den går kold, men intervallene har ca samme resultat som når jeg træner dem om aften. Det er ikke nogen tydelige forskeller på om jeg kører intervallene før morgenmad eller senere på dagen. Mitt spørsmål er så mere, vil jeg kunne restituere hurtigere om jeg løp intervaller med mad i systemet? Det er vel ingen fordel at løpe intervaller som avsluttes med få slag fra max – på tom mage?
Mvh Remy
Maja Olsen
Hej. Jeg er igang med vægttab og vil rigtig gerne af det overskydende fedt på maven, men det skal også være et
Langvarigt vægttab. Så vil du anbefale at træne på tom mave, så vidt jeg forstod. Vil træning
På Tom mave tage mest fra fedt depoterne? Og nu vi snakker om høj intenst træning hvad det helt
Præcist? Jeg cykler 1 time på motion cyklen og der efter 1 time styrke
Anders
Jeg har trænet i knap 3 mdr. 3 gange ugentligt. 1,5 mdr. med maskiner: Ben, arme, ryg, mave, elastik, body blade m.m. og derefter 1,5 mdr. med fhv. lette håndvægte og elastik. Jeg gav den ikke gas og fik ikke pulsen ret meget op og kom knap nok til at svede. Jeg har trænet hver gang (minus et par gange) på tom mave fra 11:10 til 12:00 hvor sidste måltid var aftensmaden dagen før. Jeg er 44 år og har aldrig trænet før så ved ikke om det har ført til dårligere træning. Grunden til at jeg trænede fastende var fordi jeg har vænnet mig af med at spise morgenmad. Spiste heller ikke noget før 1-2 timer efter træning da det var mest praktisk for mig. Jeg var sulten under træningen men kunne sagtens abstrahere fra dette. Men jeg har erfaret at fedtet raslede af i et rasende tempo, og vidste ikke at det havde noget med fasten at gøre. Jeg var slank da jeg startede i fitness centret og er nu temmelig tynd og er stoppet med træningen af samme grund. Nu er jeg begyndt at spise mere og springer ikke morgenmaden over længere i håb om, at kunne tage “det tabte fedt” på igen. Men jeg forbliver lige tynd. Grunden til træningen skyldtes at jeg døjer meget med den ene arm. Det var ikke min intention at forbrænde fedt. Noget andet jeg oplevede var at min mave blev større, hvilket forvirrede mig da det virkede ulogisk og få tykkere mave og tyndere arme og bene af at træne dem med vægt. Har fundet ud af, at man kan få luft i maven af træning, som var grunden til at den voksede, men er dette mere udpræget ved træning på tom mave? Har jeg mon kun forbrændt fedt, eller har jeg måske også forbrændt muskler? Jeg har tabt mig stort set overalt. Selv på ørerne hvilket har gjort at det gør ondt at ligge på siden. Desuden kom jeg til at se 3-4 år ældre ud på 2,5 mdr. hvis jeg selv skal sige det og træningen gjorde også at jeg næsten ikke havde fysisk/mentalt overskud til ret meget i perioden, hvilket måske dog også kan skyldes, at jeg har en autismediagnose.
Så herfra KUN dårlig erfaring med træning på tom mave.