Tips til din kost: CHILI sætter forbrændingen i vejret og hjælper musklernes restitution!

Jeg sad i morges og kiggede lidt i min fars “Aktiv Træning” blad og faldt over en meget spændende artikel omhandlende chili og dens effekt sammen med hård muskeltræning!

I artiklen redegør de for hvorfor og hvordan Chili er en kæmpe hjælp til os der træner hårdt flere gange i ugen. Udover chilis evne til at sætte dit stofskifte i vejret, nævnes disse faktorer også i artiklen:

 • Plantestoffer og Antioxidanter
  – Chilipeberen har et højt indhold af immunforsvarende plantestoffer, hvilket er en stor hjælp til dit immunforsvar i perioder med hård træning, hvor immunforsvaret kan have problemer med at holde sygdomme ude.
  Der står også at det stærke stof i chilipeberen capsaicin understøtter effekten af de kraftige antioxidanter og som nogle af jer nok ved, er antioxidanter utrolig gode til at forhindrer betændelse i musklerne og formildene overfor ømhed i muskler, led og sener.
 • Kulhydrater
  – Hvis du finder en chilivariant som du kan spise i større mængder, så er chili også en fremragende kulhydratkilde på niveau med pærer, æbler og appelsiner. Der er ingen tvivl om at vi har brug for kulhydrater i perioder med hård træning, så her kan chili også være nyttig.
 • Blodprob forebyggende
  Undersøgelser har vist at chili kan forebygge blodprobdannelse. Chilipeberen er ganske enkelt i stand til at nedbryde begyndende blodpropper.
 • Værn mod forkølelse
  På grund af chilipeberens høje indhold af immunforsvarende stoffer, blandt andet C-vitamin, hjælper chili kroppens værn mod forkølelse.

Der er ingen tvivl om at chili er en utrolig nyttig frugt, som overrasker mig meget mht. til dens mange nyttige “funktioner”.

Budskabet er enkelt – Spis meget mere chili :)

Kilde: AktivTræning nr. 06/2008

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)