Aftenshowet på DR1 spurgte hvad jeg synes om far-kroppen

I går aftes var jeg i Aftenshowet på DR1 for at diskutere de nye begreber “mor- og far-kroppen”, også kendt som mom bod og dad bod.

Du kan se indslaget med debatten i programmet herunder.

Far-kroppen

Begrebet dad bod (far-krop) blev først kendt da en amerikansk studerende skrev et blogindlæg, hvor hun beskriver hvordan hende og veninderne foretrækker jævnalderende mænd med en såkaldt far-krop. Hun definerer blandt andet far-kroppen, som en kombination af ølmave og en krop, der er trænet.

Hun mener at mænd med far-krop er typer, som kvinder bedre kan slappe af omkring. Derudover mener hun at far-kroppen er den krop, som kvinder alligevel forventer at skulle leve sammen med på den lange bane, når man er blevet gift og har fået børn.

Dette blogindlæg er et udtryk for én enkelt kvindes mening. Emnet er dog efterfølgende blevet gengivet i medierne som regulær folkelig tendens. At man kan være sund og samtidig have lidt ekstra på sidebenene har helt sikkert været befriende for mange mennesker at læse, hvilket formentlig er derfor at overskrifter som “Far-kroppen er sundere end den veltrænede krop” er løbet som en steppebrand henover sociale medier.

I Danmark har der været artikler i blandt andet BT og Politikken, hvor primært Per Brændgaard har (mis)brugt begreberne til at promovere sine budskaber.

Aftenshowet - medium

Min medvirken i Aftenshowet på DR1 kan ses her ved at klikke på billedet (afspilleren er sat til at starte 37 min. inde i programmet, hvor debatten starter)

Hvad mener du om far- og mor-kroppen?

Du har mulighed for at skrive en kommentar i feltet herunder. Hvad synes du medierne fiksering på kropsidealer, her seneste mor-kroppen og far-kroppen?

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.