Projekt Homegym: Gulv til træningsrummet

Skal du ud og finde noget godt, men også billigt gulv til dit træningsrum, så er du sat på en svær opgave. Jeg har løbet panden mod muren mange gange i forsøget på at finde noget brugbart gulv til mit træningsrum.

Dårlige eller meget dyre løsninger vil du kunne finde mange af. Jeg har været tæt på at give op, og sagt til mig selv at jeg måtte vente til at jeg fik sparet pengene op til at kunne købe det dyre gulv.

Men jeg har endelig fundet en løsning, som jeg er meget tilfreds med. Og så har det endda været billigt!

I 3. afsnit at Projekt Homegym vil du kunne se hvordan jeg har fået et godt træningsgulv til kun 100 kr. per kvadratmeter.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=dUrfWgcR_S8[/youtube]

Se de tidligere afsnit og en oversigt over mit udstyr her.

Fra beton til gummigulv

Mit træningsrum befinder sig i underetagen i mit hus. Selvom der er frit udgang til haven, så minder rummet meget om et kælderrum. Der løber nogle rør og gulvet er beton.

Rummet, når det står næsten helt tomt, kan derfor virke råt. Og råt er godt, når det kommer til træningsrum, efter min mening. Men til en vis grænse…

Hvis du har set 1. afsnit af Projekt Homegym, så har du tydeligvis hørt den dårlige akustik i rummet. Der er meget rumklang. Derudover er betongulvet malet fra tidligere ejere af huset. Det kan derfor føles ret glat, når man skal træne på det, hvilket bestemt ikke er ideelt under de store øvelser som squat og dødløft.

Jeg var fra starten derfor bestemt på at skulle have gummigulv i træningsrummet. Det ville mindske støjen, give et skridsikkert underlæg og så ville det generelt gøre rummet mere behagelig at være i. Det skulle være et træningsrum, ikke et kælderrum.

Fandt en god og billig løsning ved et tilfælde

Som jeg fortæller i videoen, så har det været besværligt at finde den bedste gulvløsning til mit homegym. Der findes en hel del forhandlere derude, som sælger en eller anden form for gulv eller underlag.

Gummigulv, som bruges i fitness centre, bliver solgt af forhandlere, som primært henvender sig til netop de store centre. Gulvet er dyrt og de har ofte en minimumsgrænse, som du skal bestille af gulv, for at kunne for lov til at købe. De er vant til at sælge gulv til flere 100 kvm store fitness centre. Ikke til små hjemmetræningsrum.

Jeg har dog rette henvendelse til nogle af disse forhandler, men ofte uden at få svar tilbage…

Forhandlerne, som sælger gulvløsninger til hjemmetræningsbrug – ofte i form af underlag – er også ret dyre. Underlagene er primært lavet af en form for plast og er ikke en ideel løsning for mit homegym.

Jeg havde derfor givet lidt op og havde egentlig vænnet mig til tanken om at skulle sætte omkring 5000 kr. til side for noget ordentlig gummi-gulv i mit lille 17 kvm træningsrum.

Men en dag, hvor jeg er ude i Bauhaus tjekker jeg lige gulvafdelingen.

BINGO!

Jeg havde egentlige gennemsøgt deres hjemmeside uden held, men det lader åbenbart til at alt hvad de har i varehuset ikke kan findes på deres webshop.

Gummimåtter i 60 x 60 x 1 cm til 50 kr stykket. Tilbud: 4 for 159 kr.!

Jeg ender med at købe måtter fra Bauhus for næsten 1800 kr., hvilket giver en kvadratmeterpris på lidt over 100 kr!

[thrive_leads id=’11560′]

Hvilket gulv har du i dit homegym?

Undervejs i denne proces med at bygge mit eget træningsrum har jeg snakket og skrevet med mange mennesker, som enten ønsker et homegym eller allerede har ét.

Det lader til at der er lige så mange gulvløsninger derude, som der er homegyms. Jeg kunne godt tænke mig at høre hvad du har under vægtene i dit træningsrum. Har du billeder af det, så del dem gerne med os i en kommentar herunder.