Styrketræning – undgå at ligne en kvindelig bodybuilder

Hvis man gerne vil tabe sig, så er det en rigtig god ide at styrketræne. Men jeg har fået flere mails fra piger, som er bange for at komme til at ligne en kvindelig bodybuilder, hvis de begynder at træne med vægte. Se mit svar til dem i videoen herunder og læs mere om hvorfor det er så vigtigt for kvinder også at styrketræne.

YouTube-forhåndsvisningsbillede

Det er faktisk ret paradoksalt. De fleste, der styrketræner er unge mænd, men dem som har allermest brug for at styrketræne er ældre kvinder. Helt op til 50% af kvinder ender med at få osteoporose (knogleskørhed) – en tilstand som direkte kan forbygges med styrketræning. Det er derfor rigtig synd, når mange kvinder, unge som gamle, mener at styrketræning er en mande-ting.

Der er flere aspekter ved træning med større belastning, hvad enten belastningen kommer fra maskiner, frie vægte eller egen kropsvægt, som afskrækker kvinder. Men det som jeg hører oftest og som denne videobrevkasse handler om er, at piger er bange for at blive store og komme til at ligne en bodybuilder hvis de begynder at styrketræne. Dette burde de ikke være af flere årsager:

  • Opbygning af muskelmasse tager lang tid og hårdt arbejde.
  • Kvinder har sværere ved at opbygge muskelmasse end mænd.
  • Bevarelse eller opbygning af lidt muskelmasse vil medføre et sundere vægttab og vil medføre at det er lettere at holde vægten nede, da det er musklerne, som bruger energi. Derfor: jo mere muskelmasse man har og bruger, jo højere er ens forbrænding.

Særligt i forhold til et vægttab skal man ikke være bange for at styrketræne. Opbygning af muskelmasse er energikrævende proces, og hvis der ikke er nok energi tilstede i kroppen, fordi man forsøger at slanke sig og derved indtager mindre energi gennem kosten, så har kroppen svært ved at opbygge muskelmasse. Man vil derfor ikke komme til at ligne en bodybuilder, hvis man som kvinde ligger i et energiunderskud og begynder at styrketræne.

Kvinder bør derfor styrketræning – uanset om de vil i bedre form eller blot tabe sig. Det har simpelthen så mange positive effekter på kroppen at styrketræne, både sundhedsmæssige og visuelle, at det ville være dumt som kvinde at lade være.

Har du en kommentar eller spørgsmål til indlægget eller vil du gerne give et godt råd videre, så skriv i kommentarfeltet herunder.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (8 votes cast)
Styrketræning - undgå at ligne en kvindelig bodybuilder, 4.3 out of 5 based on 8 ratings