Video: Sådan undgår du farligt kosttilskud

Sådan undgår du farligt kosttilskud

Der har været meget tale om farligt kosttilskud og personer som er kommet til skade efter brug af farligt kosttilskud, og så sent som idag kan man finde en artikel i Jyllands Posten med overskriften: “Kosttilskud gav Leverskader”. Der er ingen tvivl om at der findes meget dårligt/farligt kosttilskud på markedet og det er derfor jeg har valgt at skrive denne guide til dig – en guide som viser dig hvordan du undgår alt det farlige kosttilskud, og derimod finder frem til og køber, sundt og gennemtestet kosttilskud. Læs med videre..

Det er faktisk ikke så svært at vide sig sikker på det kosttilskud du overvejer at købe, men det kan selvfølgelig godt være uoverskueligt hvis du ikke ved hvad du skal være opmærksom på. Herunder finder du en kort skrevet guide og en video guide som viser dig præcis hvad du bør være opmærksom på.

Køb kosttilskud hos danske forhandlere

Når man som virksomhed i Danmark gerne vil sælge kosttilskud, så forpligter man sig selv til at alt kosttilskud man sælger er godkendt af fødevaremyndighederne. Hvis en virksomhed/forhandler vil sælge et nyt produkt, som endnu ikke er godkendt herhjemme, er det virksomhedens pligt at indsende det til fødevaremyndighederne og vente på at det er blevet analyseret og godkendt derinde.
Det vil betyder altså, at hvis du sørger for at holde dig til danske kosttilskuds forhandlere, så kan du være sikker på alle produkter er blevet gennem analyseret og derefter godkendt af de danske fødevaremyndigheder, som værende et ikke skadeligt kosttilskud.

Hvordan ved jeg at en forhandler er dansk?

Det, samt andre tricks, viser jeg dig i den her lille video guide:

YouTube-forhåndsvisningsbillede

* Det skal siges at anerkendte kosttilskud som proteinpulver, weightgainer og kreatin ikke skal registreres på samme måde som f.eks. Amplifier produktet og derfor kan du ikke finde den slags produkter i registreret.

Omtale er vigtigt, også mht. kosttilskud

Der findes rigtig meget godt og ufarligt kosttilskud. Også udenfor Danmarks grænser. Så hvis du, ligesom os andre, også gerne vil købe nogle produkter som ikke bliver solgt herhjemme, er det vigtigt at du finder noget omtale om det pågældende produkt. Personligt benytter jeg mig kun af meget basis kosttilskud, som proteinpulver, weight gainer, kreatin osv. Den slags produkter er nemme at finde omtale om, og det er også ret nemt at gennemskue varedeklarationen for at sikre at indholds sammensætningen er ufarlig. Hvis du derimod gerne vil have fat i slankeprodukter, energiprodukter osv, skal du være en smule mere forsigtig. Du kan som sådan ikke være 100% sikker på at det pågældende produkt er ufarligt, men ved at læse om andres erfaringer og mangel på bivirkninger (forhåbentligt), kan du vide dig nogenlunde sikker.

Den sunde fornuft

Som sidste punkt vil jeg gerne opfordre alle til at bruge deres sunde fornuft når der handles kosttilskud. Lad være med at køb noget du ikke aner hvad er. Lad os sige du har hørt at “Anabolic Super Muscle Gainer” er et helt vildt godt produkt som gør at du bygger muskelmasse 40% hurtigere, så skal du selvfølgelig lige tænke dig om og lade være med at hoppe i fælden bare fordi “andre” siger at produktet er godt og at det virker. Undersøg hvad det er du køber og vurder om det er pengene værd.

I forbindelse med Fitness Blog, har jeg lavet en del forskellige købsguides til kosttilskud som jeg anbefaler og som jeg kan stå inde for. På siderne finder du en sammenlignings liste med hovedsageligt danske produkter, information om kosttilskudet og hjælp til dosering osv. Du kan finde købsguides til følgende typer kosttilskud:

Proteinpulver
Kreatin
Weight Gainer
Aminosyrer
Proteinbar

Har du spørgsmål til kosttilskud eller andet i den stil, så skal du være meget velkommen til at skrive en kommentar herunder artiklen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Video: Sådan undgår du farligt kosttilskud, 5.0 out of 5 based on 1 rating