Tung bentræning = Stor overkrop!

Jeg faldt i dag over et spørgsmål på et udenlandsk forum, hvor en nybegynder udtrykte sin tvivl om hvorvidt bentræning er nødvendig, når de er “store nok” i forvejen. Mit ønske er at der ikke skal herske nogen tvivl om herinde på Fitness-blog.dk, hvorfor bentræning er nødvendigt. Vidste du for eksempel at bentræning kan få din overkrop til vokse mere optimalt?

Lad mig slå det fast med det samme – Bentræning er utrolig vigtigt. Personligt har jeg aldrig været i tvivl om hvor vidt bentræning er nødvendigt for mig, da mine ben altid har været mindre end min overkrop, hvilket jeg selvfølgelig kæmper for at ændre hver uge. Der findes dog mennesker som modsat mig er “født” med store ben. Ben som er langt foran deres overkrop og derfor har disse mennesker ikke et ønske om at træne deres ben, da det virker som tidspilde. Korrekt bentræning vil forøge din muskelmasse på de pågældende muskler, hvilket for sig selv er grund nok til at begynde at træne ben. Jeg har dog en grund mere, som i mine øjne gør bentræning endnu mere attraktiv. En gurnd mere til, hvorfor at bentræning er super vigtigt og en essentiel del i et hvert godt træningsprogram.

 untitledUdskillning af testosteron = større muskler!

Testosteron er det mandlige kønshormon som hovedsageligt udskilles i testiklerne. Testosteron udskilles også hos kvinder, dog langt fra på samme niveau.

Groft sagt er hormonet testosteron ligemed muskelmasse. Personer med et naturligt højt testosteron niveau vil opleve nemmere muskelvækst, end personer med et lavere niveau. Det er også grunden til at testosteron er meget benyttet som ulovligt anabolt steroid. Brug af ulovlige steroider er i langt de fleste henseende super dumt, derfor vil jeg ikke komme nærmere ind på det.

En øgning af testosteron niveauet kan heldigvis ske på naturlig vis. Mænds testikler udskiller testosteron under vægttræning. Denne udskillelse afhænger af hvor tung en øvelse der trænes – hvor hårdt musklerne belastes. 
Derfor er tunge basisøvelser som dødløft og squat skyld i en betydelig øget testosteron udskillelse til blodbanen, hvilket er ligemed et øget potentiale for muskelvækst.
Netop Squat og dødløft er to rigtige gode øvelser til dette formål, da det er store tunge flerleds øvelser, hvor nogle af kroppens kraftigste og største muskler bliver aktiveret.

Jeg ser ingen grund til mere videnskabelig snak. Konklusionen og dermed dagens tip er at tung squat og dødløft vil give dig en forøget muskelvækst over hele kroppen.

Held og lykke med bentræningen! :)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/5 (6 votes cast)
Tung bentræning = Stor overkrop!, 4.7 out of 5 based on 6 ratings