Hvordan træner jeg mine håndtag i siderne væk?

En læser har skrevet til mig, fordi hun er træt af sine fedtdeller på hofterne. Hun ønsker at vide om hun kan træne sine “håndtag” i siderne væk. Se mit svar til hende i videoen herunder.

YouTube-forhåndsvisningsbillede

Katrine skriver:

“Hej

Mit spørgsmål er hvordan jeg kan træne mine ‘håndtag’ væk? De er ret store, og jeg har også ret meget fedt på mine hofter. Håber virkelig i kan hjælpe mig.”

Der findes flere måder at tabe sig på. Fysisk træning er en af de mest effektive og samtidig en sund løsning, hvis man ønsker at fjerne fedt fra kroppen. Man kan dermed sagtens træne fedt væk på kroppen. Men det sker mest effektivt ved at få pulsen op og dermed øge kroppens forbrænding.

Jeg oplever ofte at folk har den opfattelse at hvis man vil have fedtet på maven, på hoften eller på bagsiden af overarmen væk, så skal man træne de områder helt specifikt. Og hvis man bevæger sig rundt i sit fitnesscenter, så er der også rigtig mange mennesker, som bruger det meste af deres tid på at lave forskellige former for mavebøjninger. Dette er meget tæt på direkte spild af tid, hvis man virkelig ønsker at fjerne fedtet på kroppen – uanset hvor den så end måtte sidde.

Man kan nemlig ikke punktforbrænde fedt væk fra kroppen, fx. gennem specifikke maveøvelser.

Hvis man skal tabe sig, så skal kroppen være i energiunderskud. Når kroppen er i energiunderskud, så tager den af kroppens energidepoter, herunder fedtdepoterne. Hvilke fedtdepoter, som kroppen vælger at tage energi fra, kan man ikke bestemme med træning. Når nogle bestemte muskler bliver brugt mere end andre, og dermed bruger mere energi end andre, så vil energien ikke bliver taget direkte fra fedtdepotet i nærheden af musklerne.Således hænger kroppen ikke sammen. Man kan med andre ord ikke punktslanke sig med træningsøvelser.

Den mest effektive måde at øge fedtforbrændingen gennem træning er, at aktivere de store muskelgrupper og få pulsen op. Dette kan gøres på flere måder. Kredsløbstræning, som løb, cykling og ronning er nogle mulige løsninger. Ligeledes er styrketræning med fokus på de store muskelgrupper, hvis træning gennemføres med en god intensitet.

Hvad gør du i din træning for at få en effektive fedtforbrænding?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.8/5 (33 votes cast)
Hvordan træner jeg mine håndtag i siderne væk?, 3.8 out of 5 based on 33 ratings