Tænk positivt og kom i god form!

Josefine Jarling KirkegaardGæsteindlæg af Josefine Kirkegaard fra :

Du har sikkert tit siddet og set de danske håndboldherrer i fjernsynet – fulgt deres kampe til EM og VM, ligesom du har fattet sympati for dem, når du har hørt om de benhårde diæter og den udmattende daglige træning, der har bragt dem hertil. Du har sikkert også siddet og læst om adskillige kvinder på nettet eller i ugebladene der har tabt sig enormt meget. Den overordnede følelse er beundring – ikke kun har de gjort sig selv til et kæmpe forbillede for tusindvis af mennesker, de har også opnået noget, der kræver enorm viljestyrke.

Selvom det umiddelbart virker som om der er kæmpestor forskel på håndboldherrerne og kvinderne på slankekur har de mindst én ting tilfælles: Motivation. Motivation, der vækker et begær i mennesket – om at tabe sig, eller om at blive det bedste til det, man laver. Motivation til at gøre en forskel for sin egen glæde. Motivation.

Den slags motivation, der viste sig at være banebrydende for mig, var at tænke positivt. Der er intet som negativitet, der kan dræbe selv den bedste motivation. Jeg fokuserede konstant på de dårlige ting ved mig selv – min kondi var jo så dårlig, så hvorfor overhovedet gå i gang? Jeg fik så ondt efter træning, så hvorfor ikke hellere blive på sofaen, og være lidt god ved sig selv? Det var først da jeg egentlig fik vendt de negative ting til noget positivt, at jeg for alvor blev bidt af sundhed og træning. Det var jo FEDT at mærke kroppen blive bedre, for hver dag der gik. Smerten i kroppen efter en timelang træning var af den gode slags – det var et tegn på, at min krop arbejdede for mig, og ikke imod mig.

Vendepunktet for mig må være, at det gik op for mig, at motion ikke behøver være en plage – det handler bare om at finde ud af, hvad man er god til. Jeg kom frem til, at jeg egentlig brændte for at finde ud af, hvad jeg egentlig var i stand til. Jeg har sat mig dét mål at jeg gerne vil løbe et halvmarathon til næste sommer, et meget rimeligt og opnåeligt mål. Derfor påbegyndte jeg et løbeprogram, og så gik jeg sideløbende igang med styrketræning for at få en mere markeret krop og tonede muskler. Min kæreste er ansat ved militæret og har trænet håndbold og fodbold i mange år, så ham har jeg fået en masse tips af, ligesom jeg laver aftaler med veninder for at sparke mig selv afsted og yde alt jeg kan.

Jeg har faktisk altid været vant til, at være rigtig aktiv – jeg spillede badminton i mine helt unge år, ligesom jeg siden 8-årsalderen red meget og har haft egen hest, og så faldt jeg ellers lidt af på den, stoppede med sport, og fandt andre interesser. Jeg gik lige pludselig fra at kunne spise alt jeg ville, til at jeg tog på. Jeg har aldrig været overvægtig, men pludselig en dag slog det mig, hvor dårlig kondi jeg havde, og hvor utilfreds jeg var, med min krop. Dét gjorde udslaget for mig, og jeg tænkte, at jeg simpelthen ikke kunne leve sådan længere.

Jeg sidder af og til og tænker, at hvis jeg havde snakket så grimt til mine veninder, som jeg snakkede til mig selv, inde i mig hoved, ville de nok ikke være blevet hængende særlig længe. Grunden til at jeg gang på gang fejlede når jeg gik i gang med løbeprogrammer eller slankekure var, at jeg udelukkende fokuserede på de dårlige ting ved mig selv. Jeg glemte at fokusere på, hvor godt mine ben ville komme til at se ud efter squats i et par uger, eller hvor fedt det ville blive at slå mine egne rekorder igen og igen.

Det virkede som om, det var dét, der gjorde udslaget for mig. Jeg startede min blog, og fik ekstremt god respons på det – det inspirerer mig utroligt meget at gøre en forskel for folk, og lige pludselig være et forbillede for alle, der gerne vil igang, ligesom det også pludselig forpligtede. Det nytter jo ikke noget at sidde og skrive om sundhed og træning, hvis man så bare selv er en sofakartoffel.

Nøglen til vedvarende motivation er, at genfinde de gode tanker om sig selv –smid janteloven ud til højre, og husk på, at det kræver tid at ændre flere års dårlige vaner, men for hver dag du træner og spiser sundt, er du en dag tættere på din drømmekrop!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (11 votes cast)
Tænk positivt og kom i god form!, 4.8 out of 5 based on 11 ratings