Surt opstød: DGIs nye anbefalinger til forebyggelse af Doping.

Så er DGI klar med en ny liste retningslinjer, som fitnesscentre skal/kan rette sig efter. Meningen med listen er at få bugt med motionsdoping, hvilket jo er en meget fornuftig ide, problemet er at  retningslinjerne er til grin. Læs med videre og se listen..

Der er en del gode at vælge imellem, men her er mine favoritter:

  • Der må ikke sælges eller forefindes kosttilskud og proteintilskud i træningscentret.
  • Træningscentret må ikke have frie håndvægte, der er tungere end 26 kg.
  • Maskiner der animerer til Bodybuilding skal fjernes.

Se resten af punkterne her på side 21.

Da jeg læste artiklen kunne jeg ikke andet end at grine. Det punkt som overraskede mig mest var “Der må ikke sælges kosttilskud og proteintilskud i træningscentret”. Punktet udstiller DGI som et forbund, der ikke har sat sig ind i den danske fitnessbranche og et forbund som egentlig ikke har kendskab til hvor udbredt kosttilskud er blandt motionister, som IKKE benytter sig af doping. Det virker som at DGI mener at kosttilskud er farligt og at hvis der benyttes kosttilskud, så er næste skridt doping. Det er dybt dybt til grin i mine øjne.

At der ikke må være håndvægte, som er tungere end 26 kg er jo også virkelig selvmord for mange centre. Efterhånden som viden om træning er blevet mere let tilgængelig, er det langt fra unormalt at se en dopingfri motionist benytte sig af håndvægte over 26 kg. Personligt benyttede jeg mig af håndvægte over 26 kg allerede efter cirka et års træning og jeg har aldrig rørt ulovlige medikamenter(doping). Det samme gør rigtig mange af de mennesker jeg har trænet og træner sammen med. Hvor skal vi så træne nu når DGI mener at det kun er krudthoveder som benytter sig af så “tunge” håndvægte?

Jeg vil gerne slå fast at jeg synes der er brug for en stærk indsats for at få bugt med den udbredte motionsdoping. Der er ALT for mange, især drenge, som tror doping er vejen til en muskuløs krop allerede fra første træningsdag. De sætter sig ikke ind hvordan kroppen fungerer og ender med et langt dårligere resultat end de kunne have fået clean med lidt viden om træning og kost. I bund og grund handler det i mine øjne om stor utålmodighed. Vi er en generation som åbenbart ikke gider kæmpe for at opnå flotte resultater og det er sgu en skam! Jeg har set så mange ødelægge sig selv fremfor at opbygge en flot fysik, fordi de er blevet bildt ind at lidt doping er alt de har brug for. Denne udvikling skal selvfølgelig stoppes, men det er sgu nødvendigt at gribe lidt dybere til værks end det DGI har gang i..
Det er en OMMER DGI !

Jeg vil meget gerne hører din kommentar til det nye udspil fra DGI, så skriv løs!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Surt opstød: DGIs nye anbefalinger til forebyggelse af Doping., 5.0 out of 5 based on 1 rating