SLANKEKUR: 10 tips til en succesfuld slankekur

Slankekur Det er på tide at jeg kommer lidt mere ind på emnet slankekur, og derfor har jeg valgt at lave en liste med 10 tips til hvordan du kan optimere din slankekur. Jeg vil gerne vise dig hvordan du kan gøre din slankekur lidt mere effektiv, lidt hurtigere og lidt sjovere.
Har du problemer med vægten? Så tror jeg faktisk jeg kan hjælpe dig.. Læs med videre og se om det lykkedes for mig.

10 tips til slankekuren – om alt andet end kost

Jeg har aldrig selv været overvægtig og har egentlig aldrig nogensinde haft problemer med min fedtprocent, men jeg tror faktisk godt at jeg kan hjælpe dig alligevel. Det kommer nok bag på dig, men jeg interesserer mig rigtig meget for kost, generel sundhed og det at holde sin krop i form. Jeg kan måske lære dig lidt om at holde en sund livsstil, at være et godt eksempel og lidt andet i den stil.  Lad os bare komme til sagen:

1. Vær det gode eksempel, frem for at lade andre være det dårlige eksempel

Slankekur - vær det gode eksempel Familie, venner, arbejdskollegaer og kærester har en kæmpe indflydelse på hvordan du opfører dig. Der findes vidst ingen mennesker som ikke lader sig påvirke af andres holdninger og meninger. Når en slank pige kommer sammen med en overvægtig dreng, så er der rigtig gode chancer for at pigen ender med at blive overvægtig, eller at drengen ender med at tabe sig. Det der sker, er at enten bliver pigen det gode eksempel som påvirker drengen i en sundere retning, sådan at han med tiden taber sig i vægt. Eller også bliver drengen det dårlige eksempel som pigen følger, hvilket resulterer i at hun også bliver overvægtig.
Ligemeget hvem det drejer sig om, så skal du være det gode eksempel. Når du er sammen med vennerne/veninderne, skal du være den som foreslår frugt og rødvin, fremfor slik og cola. Derhjemme skal du sørge for at påvirke resten af familien til at handle sundt ind og spise sunde retter. Du skal forsøge altid at være det gode eksempel, før andre begynder at blive det dårlige eksempel som du følger. Sæt retningen imod den sunde livsstil og få andre med på bølgen.

2. Hollywood stjerne spiser ikke is hver dag..

Det her punkt er særligt målrettet piger:
Jeg er træt af at se kendte skuespillere i store Hollywood film, som åbner en kæmpe spand is hver gang de er triste. Det er ligesom om at Hollywood prøver at skabe en trend, som går ud på at det er fedt at trøstespise ligeså snart man har chancen for det.
Ja ja, selvfølgelig kan det være godt med noget ulækkert mad i godt selskab hvis man har en dårlig dag, men lad være med at blive narret af at de store stjerner tager en mundfuld is eller to i løbet af film..
Noget som er fedt/sejt, i modsætning til at spise fed is når man er trist, det er at sparke sig selv ned i centeret, og få alle aggressionerne, sorger og triste miner ud ved at give den gas med høj puls og sved på panden.

3. Du kan ikke spise dig slank

Eller det kan du godt, men det er spild af tid og pinsler. De fleste er godt klar over det, men alligevel er der rigtig mange der satser på at de kan tabe en masse vægt bare ved at spise rigtigt. Det er ikke nok – du skal simpelthen ud og dyrke noget motion. Du skal have gang i musklerne og pulsen i vejret. Der er rigtig mange gode grunde til at dyrke motion, men i forbindelse med en slankekur er der tre meget væsentlige grunde. Den ene er at du forbrænder energi og højst sandsynligt fedt. Det vil sige at du, i mens du er ude og løbe, forbrænder en god mængde energi, som optimalt set stammer fra dine fedtdepoter. En anden og endnu bedre grund til at dyrke motion, er at din basale forbrænding også stiger, og forbliver forhøjet mange timer efter at du har afsluttet motionsturen. Du forbrænder altså meget mere energi efter f.eks. en løbetur end du ville have gjort hvis du bare havde sat derhjemme og lavet ingenting. Så når du motiverer dig selv til at løbe ved at sige “Jeg må også hellere få forbrændt den chokoladebar af jeg spiste tidligere”, så burde du faktisk i stedet sige “Nu vil jeg ud og løbe sådan at jeg kan brænde chokoladenbar af, og så jeg kan sidde og forbrænde fedt i aften når vi skal i biografen”. Den tredje og jo større muskelmasse du har/får ved hjælp af vægttræning, des højere vil din forbrænding være. Det at træne din muskler kan virkelig betyde forskellen på om du fejler eller får succes med din slankekur. Det snakker jeg mere om i næste punkt.

4. Træn dine muskler

Husk at træn muskler under slankekur Når du er på slankekur er din 1. prioritet at reducere din fedtmasse. Men derudover vil du også meget gerne vedligeholde eller måske opbygge din muskelmasse. Jo større din muskelmasse er, des højere vil din basale forbrænding være. Det vil altså sige at du med 40 kg muskelmasse forbrænder mere energi ved at sove, end du gør med 20 kg muskelmasse. Derfor er det meget vigtigt at du sørger for at du IKKE reducerer din muskelmasse under slankekuren, da du ønsker en så høj basal forbrænding som overhovedet muligt. En rigtig god/den bedste måde til at vedligeholde muskelmasse, er at træne den. Du skal simpelthen igang med noget muskeltræning ved siden af din fedtforbrændingstræning. Det behøves ikke tage mere end 30 minutter, 3-4 gange ugentligt, men når du er igang er det vigtigt at du er koncentreret og disciplineret. Du skal have brugt alle de store muskelgruppe og du skal presse din krop til at løfte så tunge vægte som overhovedet muligt. Du kan læse meget mere om vægttræning her.

5. Motion/disciplin er din kur mod dårlige dage

Jeg har et meget klart indtryk, af at folk som har problemer med deres vægt, har en tendens til at undskylde deres overforbrug af mad, med at de har en dårlig dag, at de er triste, at de har oplevet “nederlag” eller andet i den stil. Jeg kan egentlig sagtens forstå tankegangen bag det, men det er simpelthen for dårligt. Du skal have gang i den selvdisciplin og så skal du op på hesten igen – og der er virkelig ikke noget anti-depressivt middel som virker bedre end motion og frisk luft. Det kan være pisse svært at rejse sig fra sofaen, pakke tasken og tage ned i centeret, hvis humøret er dårligt, men det er virkelig det hele værd. Det er egentlig ligemeget hvad du laver i centeret, så længe du er aktiv, fokuseret og får din puls helt op i det røde felt.
Næste gang du har lyst til at ligge hjemme på sofaen med slik, sodavand og en god film, så tænk på det jeg lige har skrevet. Hiv dig selv ud af den ødelæggende tankegang og kom ned i det center og få det hele ud på en ordentlig måde!

6. Fortæl folk om din slankekur og forpligt dig selv

Mennesker hader at tabe ansigt og skuffe andre mennesker. Vi elsker derimod at modtage ros og anerkendelse. Du skal derfor være meget åben omkring dine planer om at tabe dig. Fortæl din familie, dine venner og dine arbejdskollegaer om dine målsætninger og sørg for at gøre dem interesserede i det. Du skal forpligte dig selv overfor mennesker du gerne vil imponere, fordi så vil du ganske naturligt kæmpe hårdere for at opnå dine mål og dermed opnå anerkendelse fra de mennesker. Vi er ikke særlig bange for at skuffe os selv, og derfor er din slankekur dømt til at mislykkedes, hvis du er helt alene om den og dine mål. Kort sagt: Forpligt dig selv til at blive en succes.

7. Sæt pris på effekten af motion og en sund livsstil

Der har været meget bekymret snak om folk som bliver afhængige af at træne og af at være sunde.. Det er lige præcis sådan en person du skal blive.
Det er pisse vanedannende at føle sig sund, i god form og fuld af energi. De første par uger af din nye livstil vil være hårde og du vil føle dig meget ramt dagene efter hård træning. Men når de uger er overstået går du ind i en fase hvor du vænner dig til at dyrke motion. Du begynder at kunne mærke den forøgede energi, at du er i bedre humør og at du har et helt generelt højere velvære. Det er meget vigtigt at du ligger mærke til den følelse! Sæt pris på den ekstra energi og det højere velvære. Hvis du er god til at sætte pris på følelsen af at være i god form, så vil du med tiden blive fuldstændig afhængig af det og det er det stadie vi skal over i. Hvis du kan nå det stadie, så er chancen for at du igen bliver doven og overvægtig minimal, og så kan diverse bekymrede eksperter godt nok rende os et langt stykke…

8. Opstil mål og hold regnskab

Diet Diary Når du har et mål om f.eks. at tabe 15 kg fedt, så er det vigtigt at du gør det til et officielt mål. Det er ikke nok bare at aftale det med dig selv inde i hovedet – nej du skal derimod skrive det ned og meget gerne et sted hvor andre kan se det. Bor du sammen med andre mennesker, kan du skrive dit mål ned på en seddel f.eks. “Jeg, Lise, skal have tabt 15 kg fedt inden d. 1. December 2010, og I må alle meget gerne hjælpe mig ved at motivere mig på dårlige dage”. Hæng sedlen op på køleskabet og nedenunder kan du så notere hver gang du har været på vægten, sådan at alle kan se om det går den rigtige vej. Det at lave status undervejs ved f.eks. at gå på vægten en gang ugentlig er en rigtig god ide, da det kan virke som en kæmpe motivation for dig. Du kan også prøve at måle omkredsen af bryst, mave, arme, talje og lår en 2 gange månedligt, og hele tiden opdatere dig selv omkring hvordan det går fremad. Det bringer os til næste punkt:

9. Du skal IKKE på vægten hver dag

En af de største fejl du kan begå i løbet af din slankekur, er at gå på vægten for ofte. Når du gerne vil tabe dig, er det vigtigt at du laver en plan om hvordan du skal spise, træne osv. Den plan skal du holde, og noget som stensikkert kan ødelægge din plan er hvis du går på vægten hver eneste dag. Der er meget store udsving i vores vægt pga. ting som væske, mad osv. Derfor er det meget vigtigt at du fastsætter en ugedag, som din faste vejedag. Jeg vil anbefale dig at ligge vejningen om morgenen, inden morgenmad, men efter toiletbesøg. Skal vi ikke bare sige at du fremover altid vejer dig onsdag morgen? Fra onsdag til onsdag skal du så bare koncentrere dig om at kæmpe for at godt resultat til den næste vejning – det er endnu en motivation og det ødelægger du ved at gå på vægten hver eneste dag, for så at blive skuffet 8/10 gange.

10. Tag status billeder i løbet af slankekuren

Det kan virke en smule mærkeligt at tage billeder af sig selv, men det er endnu en rigtig god måde hvorpå du kan skabe en ekstra motivationsfaktor og samtidig følge med i din udvikling. Har du en der kan tage billederne for dig er det bedst, men du kan også sagtens gøre det selv. Det er bare vigtigt at du tager billederne i samme rum og på samme tidspunkt af dagen hver gang. Det er vigtigt, fordi faktorer som lys betyder meget for hvordan billedet ser ud og det er jo vigtigt du får et retvisende billede af hvor langt du er nået.

Gode slankekurs tips fra Fitness Blogs brugere

Kenneth Boysen: “Jeg tror for de mennesker der skal starte på med at tabe rigtig mange kilo, ja der handler det mere om, hvad fungere end hvad der er klogest.
– Det er klart klogest at løbe, men måske det fungere at gå
– Det er klart klogest at spise salat, men måske det fungere at spise det med saltede penuts
– Det er klart klogest at spise sundt og og dyrke motion, men måske er den første og største udfordring bare at droppe sukker.”

Jeff: “Det er klogt at ændre ens livstil i etaper. Altså måske en vane hver 14 dag eller 1 gang om måneden.
Hvis du bare vælter det hele rundt på en gang, bliver det virkelig uoverskueligt. Start for eksempel med noget simpel træning 3 gange om ugen en halv time som du siger. eller løbe træning, eller kosten etc.”

Troels: “Lad være med at hæng jer i detaljerne. Ting som syrebalance osv., er mindre vigtigt. Vægttab er ivirkeligheden utrolig simpelt, det handler om bare om engagement, dedikation og vilje. Man behøver ikke at kontakte Lene Hansson for at tabe sig, eller invisterer i et eller andet smart produkt som Alli. It’s not rocketscience, for at citere Henning Kristensen, så handler det om at sætte et mål, lægge en strategi og så en masse hårdt arbejde.
Spejlet er din ven, tallet på vægten kan sådan set være ligegyldigt, det handler om at kunne lide hvad man ser i spejlet.”

Har du nogle tips til folk som skal på slankekur?

Jeg håber meget at folk kan bruge mine 10 tips, eller måske bare nogle af dem. Jeg er på ingen måde nogen ekspert og har generelt ikke særlig meget erfaring med slankekure, og det er også derfor jeg gerne vil have din hjælp nu. Hvis du har haft succes med din slankekur, eller hvis du bare tilfældigvis kender et godt råd/tip, som andre måske kunne bruge, så er det nu skal frem fra busken. Skriv det i en kommentar herunder, sådan at vi alle kan hjælpe hinanden! På forhånd tak.

Rigtig god træning til jer alle!

PS: Har du set at jeg har udgivet en gratis e-bog om træning? Hvis ikke, så kan du finde den lige her..

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
SLANKEKUR: 10 tips til en succesfuld slankekur, 5.0 out of 5 based on 4 ratings