Proteinpulver kan forlænge dit liv

Der er delte meninger om proteinpulver. Nogle sværger til dets effekt i kampen mod en større og stærkere krop, mens andre mener det er spild af penge.
Et italiensk forskerhold har nu udgivet resultatet af deres forskning, som viser at proteinpulver kan være vejen mod en længere og sundere liv, også selvom du ikke træner. Hvordan det? Læs med videre.

Kan proteinpulver virkelig forlænge mit liv?

Et italiensk forskerhold har i forbindelse med deres forskning fodret mus med aminosyrer tilskud som du får i proteinpulver, og det viste sig at musene levede i gennemsnit 80 dage længere end mus som ikke fik proteintilskud. En grov udregning viser at 80 dage i et museliv, svarer til cirka 10 år.

Forskerne fandt også ud af proteintilskuddet havde en særlig positiv effekt ved mus som først begyndte indtaget af proteinpulver et stykke op i alderen, hvilket efter min mening også er utrolig interessant.

Musenes generelle sundhed blev ganske enkelt forøget, hvilket kan tolkes som et skridt mod et, ikke kun længere liv, men også sundere liv.

Kunne det tænkes, at proteinpulver i små mængder, i fremtiden vil blive brugt som en metode hvor ved vi kan optimere de ældres immunforsvar og styrke, selvom deres appetit ikke er i top?

Vil du se beviser på alt det jeg sidder og lukker ud, så har jeg lidt kilder til dig her:
Branched-Chain Amino Acid Supplementation Promotes Survival and Supports Cardiac and Skeletal Muscle Mitochondrial Biogenesis in Middle-Aged Mice

ScienceDaily: Amino Acid Supplement Makes Mice Live Longer

Din mening om proteinpulver?

Jeg vil egentlig også gerne høre din mening om proteinpulver. Personligt kan jeg godt kategoriseres som tilhænger af proteinpulver. Jeg ved godt at det ikke er nødvendigt, og det påstår jeg heller ikke, men jeg mener derimod at det er utrolig praktisk ift. ens træning, og tidsbesparende. Nu træner jeg ikke pt. efter at opbygge muskelmasse som sådan, men hvis jeg gjorde, så ville jeg bruge proteinpulver i løbet af dagen, fordi at det er en utrolig hurtig måde hvorpå jeg kan få f.eks. 30 gram protein af høj kvalitet, uden at skulle bruge tid på madlavning eller penge på mad, hvor 80% alligevel er kulhydrat og fedt, som jeg ikke har brug for på det givne tidspunkt.

Hvad synes du?

* Jeg har valgt overskriften “Proteinpulver kan forlænge dit liv”, for at fange din opmærksomhed, og det er derfor vigtigt at fastslå, som Jens Lund har gjort opmærksom på i kommentarfeltet, at vi ikke kan konkludere noget i forhold til mennesker ud fra forsøget. Men det gør det dog ikke mindre spændende, efter min mening.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)