Motivation – Sådan motiverer du dig selv effektivt

Michael Skjøt er gæsteskribenten bag dagens artikel: Når du sætter dig mål i livet, er det ikke ligegyldigt hvordan du sætter dem, hvis du gerne vil opnå et resultat. Læs hvordan du sætter de rigtige mål og dermed sikre dig den nødvendige motivation til at opnå resultater.

Motivation - en artikel af Michael SkjøtI dag kan vi præsentere en artikel leveret af en yderst erfaren gæsteskribent. Michael Skjøt arbejder blandt andet som business coach i det danske erhvervsliv. Efter en ledelseskarriere i Maersk Air og SAS gennem 20 år, besluttede han sig i efteråret 2006 for at starte Skjoet, med coaching, rådgivning og bestyrelsesarbejde som primære forretningsområder.

Af Michael Skjøtwww.skjoet.net

Kender du det, at du på det personlige plan godt kunne tænke dig et eller andet? Et nyt job, være mere sammen med familien eller vennerne, holde op med at ryge, holde op med at spise usundt, træne noget mere eller måske bare at begynde og træne osv osv.

Til daglig arbejder jeg blandt andet med business coaching, og her er motivation eller måske snarere mangel på motivation i forskellige sammenhænge et ofte tilbagevendende tema.

Nu er det jo ikke alle, der kontakter en coach for at få hjælp til at komme på sporet og få fundet den der motivation. Vi starter i stedet selv, for et eller andet sted ved vi jo godt, hvad det er der skal til. Men fakta er bare, at vi ofte ikke er de bedste i hele verden til at hjælpe os selv.

Vi er i alle tilfælde ofte gode til at gøre alt det, vi dybest set rigtig godt ved ikke virker – vi finder på uholdbare løsninger, vi arbejder ikke specielt konstruktivt med udfordringen, og meget hurtigt kan det måske også være lige meget, vi fordømmer os selv, vi lytter måske ikke til det, som det egentlig handler om, og hvis det går rigtig dårligt, begynder vi at tvivle på, om vi overhovedet har kompetencen til forandringen. Og i den her fase er vi rigtig gode til at finde alle de gode undskyldninger, i forhold til hvorfor det egentlig også er en dårlig ide overhovedet at starte, på hvad det nu var, vi ville i gang med.

Vi gør faktisk alt det modsatte, af det der virker, og alt det som er helt og aldeles forbudt, når en professionel coach arbejder med sine klienter.

Men hvad er det så lige, jeg skal gøre, sidder du måske og tænker?

Start med at tænke positivt forstået på den måde, at det mål, du sætter dig, ikke handler, om hvad du vil væk fra, men derimod bliver positivt formuleret i forhold til det du gerne vil opnå.

Eksempel: jeg vil gerne tabe nogle kilo. Det er der mange af os, der på et tidspunkt har tænkt. Prøv at spørg dig selv, hvad du vil få ud af forandringen – her ”at tabe nogle kilo”. ”Jamen så vil jeg få mere energi” kunne svaret for eksempel være. Super. Så kunne det være målet: at få mere energi. Og spørg dig selv videre: hvad vil det give mig at få mere energi, og hvordan er der derhenne? Det er en hel del lettere at finde motivationen til at arbejde med det positive mål: at få mere energi.

Så det handler om at kunne samarbejde og reflektere med sig selv i forhold til et positivt formuleret mål. Og husk de positive holdninger til dig selv og dine kompetencer. Desuden handler det som i coaching også om at vise omsorg for dig selv. Hvis målet er attraktivt nok, så sætter du helt sikkert også i gang med forandringen.

Så dit nytårsforsæt for i år kunne måske være at blive god til at være din egen helt personlige og bedste coach? Reflekterende, lyttende og omsorgsfuld. Prøv det.

Kommentar fra Lasse: Tusind tak til Michael for denne artikel! Lad os nu få en masse gode kommentarer og spørgsmål på banen herunder, og udnytte at vi har fat i ham! :-)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)