Let slankekur – 20 minutter!

Jeg vil nu prøve at bevæge mig udenbys og anbefale artikler fra store træningssider rundt omkring i verden. Den første bliver denne artikel om en let slankekur. Der findes rigtig meget godt der ude, så det er ikke sidste gang du vil få nye udenlandske artikler serveret her….

Fitness Blogs brugere fortjener det bedste! – Derfor er det også kun rigtig gode relevante artikler som jeg anbefaler. Det er selvfølgelig begrænset hvor god jeg er til at vurderer hvad i synes er relevant, men jeg vil gøre et forsøg :)

Første artikel jeg synes i skal kigge på er: 20 Minutes to a hard body

Let slankekur_ 20-minutter er et vigtigt princip i følge Chris Shugart

Artiklen er skrevet af Chris Shugart og udgivet på T-Nation!
I artiklen kommer han ind på en masse tips og tricks til hvordan man undgår de unødvendige kalorier, når der skal smides fedt. Han kommer specielt meget ind på “The 20-Minute effect”, som er måden hvorpå vores krop har en “forsinkelse” på 20 minutter før den fortæller os at vi er mætte. At forstå at udnytte dette princip er en genvej til en let slankekur.
Sjovt nok er det ikke optimalt når vi prøver at tabe os, fordi vi fra naturens side vil spise indtil vi er mætte! Det er faktisk rigtig interessant og han kommer med gode tricks, til hvordan vi fremover ikke bliver snydt af kroppens forsinkelse – blandt andet:

Eat slower – Når man spiser på diæt skal man prøve at spise langsommere. Kigge op og trække vejret en gang imellem, istedet for bare at hælde indenbords som nogen af os har for vane(inklusiv mig) :)

Make a plate and sit at a table – Det er en dårlig ide at småspise fra køleskabet hver gang man er lidt sulten. Hvis du skal have noget at spise, så lav en tallerken og sæt dig ned og spis! Hvis man nips-spiser hver gang man er i køkkenet, så bliver det til en del dumme kalorier på den baggrund.

0g den sidste vigtigste:

Never get starved to begin with – Eating every three hours or so should prevent this. Go to long between meals and you’ll eat to fast, bypass the 20 minute effect, consume too much, get fat and never have a decent looking girlfriend. On a positive note, you’ll get really good at World of Warcraft. Gongrats on that, killer.” Det citat siger vidst det hele :D

Udover 20-minutters effekten skriver han også om hvordan vi bedst sammensætter vores måltider. Når man er igang med diæt handler det om at blive mæt, men uden at overskride kalorieindtaget. Det kan gøres ved at spise en masse low-energy mad. Altså mad som fylder meget, men som ikke har et stort kalorie indhold. “The idea here is to have low-density foods with every meal so you’ll fell full without adding tons of calories. Basically you’re taking up space in yout stomach so you dont eat so damn much” Det er blandt andet grøntsager som er rigtig gode til det formål. Så en tallerken grønt ved hvert måltid er vejen frem!

Proteinpulver og brød som er fiberrigt er også smart til en let slankekur! Begge dele mætter, men tilføjer ikke en masse kalorier til det samlede regnskab. Og så er protein jo godt, når man også træner :) Husk bare at proteinpulver ikke må erstatte protein fra almindelig mad. Det må kun supplere!

En sidste ting jeg vil nævne fra artiklen er måden hvorpå vi spiser og drikke alt der inden for synsvidde! – Står der en skål slik på bordet når du arbejde, så spiser du den. Står den i øverst i skabet, så kan du bedre styre det. Så en god ide er at gemme alt det mad og drikkelse du skal undgå væk! Væk med slikskålen og frem med vandflasken. Vi er dyr inderst inde, så vi spiser og drikker hvad vi kan få, selvom vi faktisk er mætte :)

Det var de mest væsentlige ting fra artiklen, men tag et kig hvis du vil have det hele med :)

Læs også: 10 tips til en succesfuld slankekur !

Håber i kan li’ den!

Lasse

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)
Let slankekur - 20 minutter!, 4.0 out of 5 based on 2 ratings