KOTOK#2: 100 Burpees, hvor hurtig er du?

BurpeesSå er andet afsnit af KOTOK på banen. Denne gang viser vi dig hvordan du kan udfordre din kondition og styrke, på en sjov og meget konkurrenceminded måde. Hvis du elsker at træne og hader at tabe, så er Burpess perfekte. Hvor hurtigt kan du klare 100 af slagsen?

 

Hvad er en Burpee?

I KOTOK#1 præsenterede vi et vægtstangskompleks, som for mange var teknisk udfordrende og måske også en smule uoverskueligt. Det har vi taget til os og er denne gang kommet frem med noget som ALLE kan være med til. Først og fremmest skal du vide hvad en burpee er:

YouTube-forhåndsvisningsbillede

Som du kan se er det er en meget simpel og teknisk nem øvelse, som langt de fleste vil være i stand til at klare. En Burpee i alt dens enkelthed er en god måde hvorpå du kan udfordre din kondition, motorik og styrke på en faktisk ret sjov måde. Det kræver intet udstyr og kan derfor klares alle steder, ligemeget om det er i dit fitness center, i stuen eller ude i baghaven.

Grunden til at vi er store fans af Burpees er de er så velegnede til konkurrencer mellem venner og ligesindede. Der vil jeg nu, med inspiration fra en udenlansk side, introducere dig for….

The 100 Burpees Challenge

Det er når du begynder at lave mange Burpees i træk at du finder ud af hvorfor øvelsen har fået lige præcis det navn den har. Som du måske kan regne ud, så går The 100 Burpees Challenge, i alt sin enkelthed, ud på at gennemfører 100 fulde Burpees på tid. Du kan se et succesfuldt forsøg på at gennemfører udfordringen her:

YouTube-forhåndsvisningsbillede

It’s all in your head – pain is weakness

Første gang jeg forsøgte mig med at lave 100 Burpees på tid gennemførte jeg ikke. Jeg kunne simpelthen ikke se mig igennem det. Jeg fandt ud af at det jeg manglede var konkurrenceelementet. Derfor fandt jeg en ligesindet person som tog udfordringen op med mig. Det endte selvfølgelig med en sejr til undertegnede, men tog både sved, blod, åndedrætsbesvær og tårer. Derudover siger sejren nok også mere om min modstander end om mig.
Jeg præsterede 100 burpees på 8:45 minutter.

Hvor hurtigt kan du klare det?

Hvis du/I synes 100 er for meget at starte ud med, så kan i selvfølgelig bare starte lidt ”lettere ud”, med f.eks. 50 eller 70 burpees på tid.

Jeg ser meget gerne at du skriver din personlige rekord i en kommentar herunder indlægget og så stoler jeg på at du ikke er typen der praler/lyver over internettet. Og så husk, hele vejen ned i din armbøjning og hele vejen op i dit spring.

God træning!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)