Dagens udfordring: Hvem når først 25 gentagelser?

Har du brug for lidt inspiration til din træning? Noget der kan gøre træningen lidt mere spændende og hvor du samtidig kan have det sjovt sammen med din træningsmakker. Så læs med her.

Jeg vil med vilje ikke gå alt for dybt i teorien i det her indlæg, da det skal være til at forstå og det ligger meget tæt op af kendte træningsteorier, så du kan godt stole på at det ikke er farligt.

Reglerne

Du har garanteret set mig anbefale 5 sæt x 5 gentagelser mange gange efterhånden. 5 x 5 er efterhånden kendt som en rigtig god vej til god muskelvækst, samtidig med at der er stort potentiale for god styrkefremgang. Derfor er jeg selv vild med at kører 5 x 5 i basisøvelser og har anbefalet det til mange andre, som har oplevet flotte resultater.
5 sæt x 5 reps danner netop baggrund for “udfordringen” jeg nu vil præsentere. Eller det vil sige 5 sæt x 5 reps = 25 gentagelser i alt.

 1. Find sammen med din træningsmakker eller dig selv.
 2. Vælg 3 store basisøvelser, som udfordringen skal køres over. Det kunne passende være: DØDLØFT 
  CHIN UPS
  BÆNKPRES
  MILITARY PRESS kan også tilføjes.
 3. Find/gæt jeres 6RM i de valgte øvelser. Altså den maksimale vægt i kan klare i et sæt med seks gentagelser og ikke mere. Hvis det er for kompliceret kan i tage 85% af jeres 1RM(Den belastning i kan klare én gang).
 4. Start med den tungeste øvelse(Dødløft) og se hvem der hurtigst klare 25 gentagelser med jeres 6RM, det kunne f.eks. være 100 kg. Nu handler det så om at nå 25 gentagelser på færrest sæt. I vil ikke være i stand til at gøre det over et sæt, derfor kommer det måske til at se således ud:

  6 x 100 kg
  5 x 100 kg
  5 x 100 kg
  4 x 100 kg
  3 x 100 kg
  1 x 100 kg
  1 x 100 kg
  = 25 gentagelser. Hvem klarede det på færrest sæt?

Vinderen er den som gennemfører alle øvelser ved brug af færrest sæt!

Sæt igang….
Skriv gerne en kommentar herinde og lad mig høre, hvad i synes om denne form for træning :)

* Inspiration til udfordringen er hentet hos artikel fra T-nation.com.

No votes yet.
Please wait...