Brug vinteren på at udvikle din fysik

Fokuser på træningen henover vinteren! Vinteren i Danmark er kedelig og grå, men det er en perfekt årstid til at sætte ekstra fokus på din træning og dermed fysiske udvikling.
I dette indlæg vil jeg forklare hvorfor vinteren kan
være god for din træning og hvordan du udnytter den, på den bedste måde.
Læs med!

Derfor er vinteren en stærk årstid:

Vinteren er skisæson, store jakker og lange bukser, hvor sommeren er strand, t-shirts og shorts.
Vi ønsker nok alle den “skarpeste” fysik om sommeren, hvorimod vi kan godt kan tillade os at være lidt blege og tykke om vinteren.
Derfor skal du udnytte vinteren, til at udvikle din fysik optimalt, sådan at du kan være tilfreds med dine resultater, når det igen er sommer.
Som du nok ved, så kræver det et væsentligt kalorieoverskud at udvikle din muskulatur. Et kalorieoverskud vil i langt de fleste tilfælde lagre lidt fedt på kroppen og efterlade dig mere flad og uskarp, hvilket gør vinteren til den perfekte årstid for et kalorieoverskud og intensiv træningsindsats. Lad mig slå fast, at jeg er modstander af et unødvendigt højt kalorieindtag og dermed unødvendig lagring af fedt, som er populært i mange bodybuildingkredse, men essensen er den samme: vinteren er den perfekte årstid til at starte dit eget lille projekt, hvor målet bør være optimal udvikling, inden sommeren igen kommer til Danmark.
Vinteren tilgodeser også din træning fordi:

  1. Det er en kedelig årstid, hvor aktiviteterne i din fritid er færre end om sommeren.
  2. Vinterdepressionen, eller generelt bare dårligere humør rammer mange – stærke træningsresultater virker bedre end lykkepiller.
  3. Modsat sommeren er du sjældent på længere ferier eller ture om vinteren, hvilket igen tilgodeser en god fast trænings- og kostrytme.

Planlæg din træning for vinteren og bliv motiveret:

Du skal igang nu, men at planlægge din vintertræning. Sæt dig et mål for vinteren, som f.eks:

– Jeg vil fra november 2009 til april 2010 forøge min muskelmasse med 5-6 kg, med en minimal forøgelse af min fedtprocent. Derefter vil jeg fra maj 2010 til juli 2010, fokusere på at vedligeholde den opbyggede muskelmasse og tabe det overskydende fedt.

Denne plan er kun et eksempel, da det svinger meget fra person til person, hvordan ens planlægning skal være. Det afhænger meget af dit udgangspunkt osv.

Del herefter din målsætning op i blokke af 1-2 måneder, hvor du så tilrettelægger din træning og kost efter hvilke mål du skal stræbe efter i hver enkelt blok. Delmål er også en god ide, da det kan være med til at motivere dig yderligere. Du kan derfor dele din målsætning og i: Slutmålsætning og Blokmålsætninger. Dvs. du har dit generelle målsætning, som du skal nå inden det bliver sommer, mens du har bestemte målsætninger for enden af hver blok, som skal være med at indfri slutmålsætningen.

Det kan gøres på følgende måde(IKKE en universel løsning):

planlægning

God planlægning!

Jeg vil til slut gerne slå fast at jeg synes det er direkte idiotisk at lagre en masse unødvendigt fedt henover vinteren. Du skal ikke gå og være direkte tyk om vinteren! Det jeg vil med dette indlæg er blot at forklare, hvorfor en minimal forøgelse af din fedtprocent er bedre om vinteren end den er om sommeren.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)