Weight Gainer: Perfekt til muskelvækst!

Velkommen til fitness-blogs store guide til Weight Gainer. Forhåbentlig kan du finde svar på alle dine spørgsmål her, men for en sikkerheds skyld er der åbent for kommentarer og spørgsmål nederst i artiklen. Så spørg bare løs!

Hvorfor er Weight Gainer godt efter træning?

Som der før er skrevet i andre artikler her på bloggen, skal vores krop bruge den rigtige ernæring efter træning. Der er to ting som skal klares efter en hård omgang træning:

 • Proteinsyntesen(muskel(gen)opbygning) skal startes
  – Her skal vi bruge hurtigtoptageligt protein!
 • Kroppens glycogenlager skal genopfyldes
  Her skal vi bruge kulhydrater!

Weight Gainer består typisk af cirka 60% kuldhydrat, 35% protein og resten er så kostfibre, natrium og fedt.

Fordelingen er essentielle næringstoffer er perfekt. Det er også vigtigt at ligge mærke til at proteinet som er i Weight Gainer pulveret, er whey-protein, som er den hurtigtoptagelige proteinkilde, hvilket medvirker til at musklerne lynhurtigt får protein at arbejde med.
Protein er et af de vigtigste, hvis ikke vigtigste næringsstof, i en aktiv hverdag. Du kan læse meget mere om rent proteinpulver her, som sammen med gainer fungerer som et godt tilskud til din normale kost.

Kulhydratet i weight gainer er en blanding af hurtig- og langsomtoptagelige kulhydrater – Maltodextrin og sucrose, hvilket også er perfekt efter træning!

VI har gjort dit køb af Weight Gainer nemt for dig, ved at lave en tabel over de produkter og de forhandlere, som vi alle kan stå inde for. Alle forhandlere er danske og kvaliteten er selvfølgelig som den skal være.

  Bodylab Weightgainer

 • Bodylab Weightgainer
 • Forhandler Bodylab.dk
 • Indhold 1500g
 • Kulh.-Prot.% 58%-33%
 • Pris 165 kr.
 • Meget ofte gratis fragt, og gratis produkter ved køber over 450 kr.
 • Fragt 29,- (GLS) eller 59,- (Postdk)
  Dankort, Kreditkort, Bankoverf

  LinusPro Weight Gainer

 • LinusPro Weight Gainer
 • Forhandler LinusPro
 • Indhold 1500g
 • Kulh.-Prot.% 58% - 31%
 • Pris 229 kr.
 • Fri fragt ved køb over 500 kr.
 • Fragt 59,- (Postdk)
  Dankort, Kreditkort

  Viking Vægtforøger

 • Viking Vægtforøger
 • Forhandler Getbig.dk
 • Indhold 6000g
 • Kulh.-Prot.% 54%-31% (chokolade)
 • Pris 529 kr.
 • Gratis fragt ved køb over 1000 kr.
 • Fragt 59,-
  Dankort, Kreditkort, Bankoverf., Postopkrævning


Med Weight Gainer kan du virkelig sparke din træning i den rigtige retning!

Her kan du se hvad du ernæringsmæssigt får ud af 100 gram af Bodylabs gainer efter træning:

Portion: 100 gram
390 kcal

Protein – 33 gram
Kulhydrat – 58 gram
Fedt – 3,2 gram
Heraf mættede fedtsyrer – 1,7 gram
Kostfibre – 1,5 gram
Natrium – 0,07 gram

Når vi snakker Post-Workout Nutrition(Kost efter træning) er det en perfekt fordeling, hvilket gør at Weight Gainer er et super godt kosttilskud, som er optimalt at indtage efter dine anstrengelser nede i jernhulen!

Det er dog vigtigt at slå fast at resultaterne ikke kommer med dette tilskud alene. Det er super vigtigt at have styr på den generelle kost, men også selve træningen. Her er en stor guide i 2 dele, som kan give dig en god grundlæggende viden om hvordan du opnår de bedste resultater med din træning. Din guide til drømmekroppen.

Dosering af Weight Gainer

Dosering af gaineren afhænger, ligesom med alt andet kosttilskud, af hvordan din “normale” kost ser ud.

En shake Weight Gainer giver selvfølgelig et fint plus til energi-regnskabet (390 kcal pr. 100 gram), hvilket du altid skal regne med ind i det samlede energiindtag. Weight gainer bruges typisk af personer som gerne vil gaine vægt (primært muskler) og ekstra 390 kcal skader sjældent den slags typer. Det skal dog selvfølgelig bruges med måde. Hvis du fra din almindelige kost ligger 500 kcal i overskud, så kan ekstra 390 kcal godt være lidt voldsomt og måske også ende med et lidt meget lagring af fedt.

De fleste som bruger WG indtager 80-100 gram umiddelbart efter træning, blandet op med mælk eller vand. Der er også nogle som synes det er godt at indtage 50 gram inden træning og 50 gram efter. De 50 gram lige inden træning, kan være med til at give et ekstra skud energi. Vores erfaring er dog at ens blodsukker kan blive ustabilt over en længere periode. Det kan derfor være en god ide at holde sig til 100 gram efter træning, efterfulgt af et solidt og normalt måltid mad en times tid senere.

Weight gainer FAQ – svar på de mest almindelige spørgsmål

Herunder finder du en række ofte stillede spørgsmål om Weight Gainer, med tilhørende svar. Listen er lavet på baggrund af en tidligere artikel som alene indeholdt en FAQ om pulver til bulking.

Q: Har jeg brug for Weight Gainer?

Nej det har du ikke. Kosttilskud er i langt de fleste personers tilfælde ikke nødvendige. Kosttilskud er _tilskud_ til en i forvejen sund og varieret kost. Det som er interessant, er hvordan kosttilskud, herunder Weight Gainer, kan hjælpe dig i jagten på en større, stærkere og sundere fysik. Weight Gainer giver dig muligheden for at få en optimal kombination af protein og kulhydrat lige efter du har overstået dit træningspas. Spørgsmålet bør derfor ikke være “Har jeg brug for Weight Gainer?”, men derimod “Kan Weight Gainer hjælpe mig?” hvor svaret vil et højt og tydeligt ja.

Q: Weight Gainer og Proteinpulver, hvad er bedst?

Proteinpulver er mere eller mindre koncentreret protein i pulverform. Weight Gainer er en kombination af koncentreret kulhydrat og protein i pulverform. Den eneste forskel på weight gainer og proteinpulver er derfor bare at weight gainer indeholder en større mængde kulhydrat end proteinpulver gør. Derfor anbefaler jeg typisk Weight Gainer til brug efter træning, da det er her at en hurtig shake med kulhydrat og protein er fordelagtig. Derfor bør du ikke foretrække weight gainer frem for proteinpulver eller omvendt, men derimod se hvordan de to kosttilskud kan supplere hinanden, og vurdere hvilke tidspunkter på dagen du vil have mest gavn af et kosttilskud.

Q: Hvor meget Weight Gainer skal jeg bruge pr. shake?

Doseringen af weight gainer meget et spørgsmål om smag og individuelle holdninger. Hvis du spørger mig, så vil jeg anbefale at du indtager 80-120 gram weight gainer pr. shake. Det afhænger af din vægt, fedtprocent, mål med træningen og om du blander med mælk eller vand.

Er du en spinkel gut med meget lav fedtprocent, som altid har haft svært ved at tage på, så tager du ikke skade af 120 gram pr. portion, selvom du blander med mælk (mælk forøger det samlede energiindtag pr. shake ift. vand).
Er du derimod mere solidt bygget og ønsker du at reducere din fedtprocent, jamen så er 80 gram i mange tilfælde rigeligt.

Det handler altså om dine forudsætninger, dine mål og selvfølgelig også resten af din kost – om du vil ligge i kalorieoverskud eller -underskud. Du kan læse meget mere om kost og kostplaner her.

Q: Hvor mange shakes skal jeg indtage pr. dag?

Jeg vil anbefale dig at indtage maksimalt én shake weight gainer pr. dag. Og optimalt set bør du indtage shaken efter endt træning, efterfulgt af et solidt måltid almindeligt mad 1 times tid efter, for at stabilisere dit blodsukker igen. Du kan sagtens indtage shaken som mellemmåltid og på dage hvor du ikke træner, men personligt mener jeg at du her bør foretrække almindeligt mad.

Q: Bliver jeg fed/tyk af Weight Gainer?

Nej det gør du ikke. Du bliver tyk af et for højt kalorieoverskud over en for lang periode. Du bør selvfølgelig altid tage stilling til om du har “råd” til de ekstra kalorier Weight Gainer tilfører dit samlede energiindtag. En shake med 100 gram Bodylab Weightgainer blandet op med vand, tilfører 390 kcal til dit energiindtag.

Husk altid at spis et solidt måltid mad en times tid efter din weight gainer shake. Det sikrer at dit blodsukker bliver stabiliseret, og på den måde undgår du de uheldige følger af et ustabilt blodsukkerniveau.

Q: Er Weight Gainer pengene værd?

Ja, det synes jeg bestemt det er. Udover at det er kosttilskud som kan optimere din kost ift. din vægttræning, som jo også skal tillægges en høj værdi, så er prisen pr. shake faktisk også overraskende lav. Hvis vi tager udgangspunkt i Bodylab Weight Gainer, så koster 6 kg. 499,- kr. Hvis du bruger 100 gram pr. shake, så giver det en pris på cirka 8,32,- kr. Det vil sige du betaler 8,32,- kr for 33 gram protein og 58 gram kulhydrat, begge af optimal kvalitet i forhold til dine behov efter træning.

Andre spørgsmål?

Har du spørgsmål til brug eller køb af Weight Gainer, som jeg ikke har svaret på i ovenstående FAQ, så er du meget velkommen til at stille dem her, hvor jeg eller en anden typisk svarer indenfor 24 timer. Har du besluttet at købe Weight Gainer, så kan du finde en tabel med de danske godkendte produkter, som jeg anbefaler, lige ovenfor!

Et par andre interessante artikler til dig der er interesseret i kosttilskud finder vi under kategorien, Kost på Fitness-Blog:
Komplet kostplan for muskelvækst
Proteinpulver
Kreatin

Skriv gerne dine erfaringer med kosttilskudet i kommentarfeltet under artiklen!